VEISKILLE:  Helsedirektør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet mener folk må belage seg på å måtte betale mer for behandling i fremtiden. (Foto: Berit Roald / Scanpix)
VEISKILLE: Helsedirektør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet mener folk må belage seg på å måtte betale mer for behandling i fremtiden. (Foto: Berit Roald / Scanpix)

Kreftpasienter kan få avslag på behandling

- Vi står ved et tidsskille, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

Pasienter med hjertesvikt, kreft og kols risikerer i framtiden stadig oftere å avslag på kostbar behandling.

- Vi står ved et tidsskille, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen som varsler hardere kamp om ressursene i helsesektoren i tiden framover.

Behandlingene er for dyre

Han sier at noen av de største pasientgruppene må belage seg på oftere å få nei til behandlingsformer fordi de er for dyre. Han nevner spesielt hjertepasienter, kreftpasienter og kols-pasienter, ifølge Aftenposten.

Selv om Norge er et av verdens rikeste land, vil vi i framtiden heller ikke ha råd til ubegrenset behandling, både fordi prisen på avansert medisinsk utstyr skyter i været, og fordi eldrebølgen vil spise opp mye av veksten i helsebudsjettene.


Pengebruk må revurderes

Larsen tror også at vi i framtiden må revurdere hvor mye penger som brukes på å forlenge livets aller siste fase for døende, ofte svært gamle mennesker. (©NTB)