TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker mener Rafael Benitez' avskjed med Liverpool har ligget i kortene en stund.

- Det var nesten uunngåelig. Så kan man selvfølgelig diskutere Rafas «record» i Liverpool, men nå var det helt dødt altså, sier en oppgitt Alsaker til TV 2 Sporten.

- For dårlig i ligaen
Benitez kan vise til Mesterliga-triumfen i 2005 og FA-cuptroféet i 2006 fra sine seks år på Merseyside, men i ligaen kom han aldri nærmere enn 2. plassen sesongen 2008/09.

Han har gitt oss noen fantastiske reiser i Europa.

- Han har gitt oss noen fantastiske reiser i Europa og kommet langt takket være taktisk sluhet, men i ligaen har det vært for dårlig. Jeg føler han har prioritert Mesterligaen over Premier League. Han har vært kynisk og tenkt at dette skal vi klare. Forrige sesong var jo helt horribel. Det nytter ikke å peke på skader, sier Alsaker.

- Etter andreplassen bak United i 08/09 var det mange som trodde at de kunne klare å ta steget helt til topps nettopp forrige sesong. Hva var det som gikk galt?

- De mistet jo Xabi Alonso og Álvaro Arbeloa som begge gitt rett inn på laget til Real Madrid. Kombinert med skader på Fernando Torres og Steven Gerrard så gikk ikke det så bra.

Rafa Benitez (Foto: Francisco Seco/AP)

Alsaker er skuffet over spanjolens handleevne som manager og mener han har hentet inn for mange spillere som bærer preg av å være stallfyll.

- Han etterlater seg ingen tropp som kan vinne gull. Det er skuffende, særlig med tanke på at han har brukt mer penger netto enn Manchester United og Arsenal. Bare City og Chelsea er foran på lista, sier han.

Etterlyser nye eiere
Nå håper TV 2-eksperten at LIverpool greier å finne en vei ut av gjeldsuføret snart.

- De må finne kjøpere og de må være solide. Og rike. Det er første bud. Jeg vil jo tro at Liverpool er en attraktiv kjøpevare, men amerikanerne priser klubben høyt. Økonomien må på plass først, og så må de se. De må begynne på rett sted. Samtidig må de håpe at Gerrard og Torres blir. Det samme gjelder Javier Mascherano. Men dette ligger ikke i Liverpools hender – de kan ikke utrette så mye før de får nye eiere og penger som kan overbevise de beste spillerne, sier Alsaker, som neste sesong kommenterer Premier League for TV 2.

Øyvind Alsaker (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Tror det tar tid å bygge nytt
- Hvilke følelser sitter du igjen med som Liverpool-supporter?

- Jeg er veldig spent på hva som skjer med klubben. Når en manager går som har vært der i seks år så tar det tid å bygge nytt. Du sitter jo med litt sorg fordi du vet at det antagelig kommer et par tøffe år nå. Men samtidig måtte nok det skje nå.

- Har du noen tanker om hvem som kan overta på Anfield?

- Det er vanskelig å svare på. Hvis Liverpool er en storklubb med penger og de beste spillerne blir, så vil jeg sikte høyt og gå for Guus Hiddink. Han kler Liverpool godt og er en flott manager. Men hvis de må begynne på nytt er vel Martin O’Neill (Aston Villa) et godt alternativ, sier Alsaker.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Vi må ha en verdensklasse-trener. Holder ikke med Redknapp eller andre middels trenere» (bli med her)