gatebarn_brasilsiktet680 (Foto: TV 2)
gatebarn_brasilsiktet680 (Foto: TV 2)

Eks-hjelpearbeider fra Karmøy tiltalt for overgrep mot gatebarn

Den tidligere hjelpearbeideren er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin for å få sex med gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 41 år gamle Karmøy-mannen er tiltalt for en rekke grove overgrep både i Brasil og i Norge. To av gatebarna var under ti år da overgrepene fant sted. Tre av gatebarna var under 14 år.

Sju fornærmede

41-åringen er også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et fosterbarn, pleiebarn, stebarn eller noen under 18 år som sto under hans omsorg, myndighet eller oppsikt. Han er også tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold med ytterligere en brasiliansk gutt.

Totalt er det sju fornærmede i saken.

– Dette er gutter som han har truffet mens han var hjelpearbeider i Brasil. Fire av disse har vært under hans omsorg. I forhold til de tre andre har han utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang, sier statsadvokat Ingrid Johansen til TV 2 Nyhetene.

Etterforsket etter TV 2-dokumentar

Politiet startet etterforskning på bakgrunn av TV 2s dokumentar «Pastorens hemmelighet», der en annen pastor innrømte overgrep mot gatebarn.

De to mennene er bekjente.

Den tiltalte mannen har jobbet blant gatebarna i Brasil i 20 år. TV 2 har tidligere møtt den tiltalte 41-åringen i Brasil.

Les også: Pedofilsiktet nordmann jobbet med gatebarn i 20 år

I TV 2s dokumentar fra tidligere i år innrømmet en pastor at han hadde forgrepet seg på gategutten Paulo fra Brasil. Pastoren innrømmet også dette for politiet. På bakgrunn av dette valgte politiet i mars i år å gjenoppta etterforskningen av pinsepastoren på Vestlandet.

Les også: Nordmann siktet for overgrep mot gatebarn i Brasil

Det var i forbindelse med denne etterforskningen Karmøy-mannen kom i politiets søkelys.

Flys fra Brasil

Saken mot 41-åringen er berammet til 10 juni. Alle de sju fornærmede er innkalt som viter. En rekke av disse må reise fra Brasil til Haugesund for å møte i retten.

– Vi tar sikte på at alle de sju kommer til Haugesund i forbindelse med hovedforhandlingene. Alle sju har sagt seg villige til å komme, sier politiadvokat Brita Lysaker til TV 2 Nyhetene.