Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er ikke de eneste som har siklet over bildene av kommende Lexus LF-A. Superbilen har vært under utvikling - og blitt vist på bilutstillinger - i mange år. I desember starter omsider produksjonen. Men hvis du har lyst på et eksemplar, er du allerede for sent ute.

Toyota bekrefter nemlig at "hele" produksjonen på 500 eksemplarer er utsolgt. Prislappen er på rundt to millioner kroner - per stykk.

Million-forskudd

For å unngå at spekulanter skulle kjøpe for så å videreselge kjapt til høyere pris, må alle amerikanske kunder lease bilen i to år først, så får de tilbud om å kjøpe.

De 500 LF-A-utgavene er fordelt over hele verden, Toyota har ikke villet gå ut med noe antall over hva som havner hvor. Men de bekrefter at en tredjedel av bilene som er øremerket Europa går til Tyskland. Kundene her har allerede betalt inn et forskudd på rundt en million kroner.

Jan Erik har testet versting-lillebroren IS-F - les mer her

20 biler i måneden

På design er det fokus på lekre coupelinjer og et ganske klassisk utseende. En dæsj Porsche, litt Aston Martin og litt Audi R8, med Lexus-særpreg innimellom.

Og så er det selvfølgelig grunn til å vente seg produksjonskvalitet fra øverste hylle. Dette blir en sportsbil som skal utenpå det aller meste av konkurrenter når det gjelder driftsikkerhet og holdbarhet. Denne skal ikke gå i stykker - med mindre du misbruker den på det groveste.

Det tar forresten en stund før alle kundene har fått bilen. Produksjonstakten er på forsiktige 20 biler i måneden. De som bestilte sist må derfor smøre seg med en god dose tålmodighet.

LES OGSÅ: Norges billigste Lexus fortsatt til salgs

Dette er et av mange spionbilder av bilen, fra da den var under utvikling. (Foto: Scoopy)