Promillekjører ville kjøres hjem av politiet

Full mann klarte ikke kjøre stjålet bil. Ringte politiet for å komme seg hjem.

Det var en melding litt utenom det vanlige som klokken 02.54 natt til onsdag kom inn til politiets operasjonssentral i Telemark. Det var en 52 år gammel mann fra Kragerø som ville ha politiets assistanse for å komme seg hjem.

Ba pent

Nå kan en kanskje lett tenke at politiet kunne henvise mannen til nærmeste drosjeselskap, men denne turen ønsket lovens håndhevere å ta på egen hånd. For politiet fattet stor interesse etter mannens henvendelse.

Under samtalen med politiet opplyste mannen at han hadde brutt seg inn i en bil og forsøkt å kjøre hjem.

– Han la til at det gikk dårlig fordi han var så full. Han ba pent om politiet kunne kjøre han hjem, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Kolliderte

Som om ikke den første telefonsamtalen skulle være nok, fant mannen det nødvendig å purre på politiet, siden han syntes de brukte vel lang tid.

– Hvis ikke patruljen kjappet seg så han ingen annen utvei enn å bryte seg inn i en annen bil og forsøke å kjøre hjem i den, opplyser Aaltvedt.

Mannen slapp imidlertid å gjøre det, siden politipatruljen var på plass like etterpå.

– De så umiddelbart at mannen ikke hadde noe bak et bilratt å gjøre, et bevis på det var en kollisjonsskadet bil som sto like ved. Den hadde han kjørt noen meter med før den endte i en murkant, sier operasjonslederen.

Blodprøve

Politipatruljen ga mannen skyss, men neppe dit mannen hadde tenkt seg i utgangspunktet. 52-åringen ble fraktet til politistasjonen i Kragerø der han måtte avlegge en promilletest.

Nattens hendelse er imidlertid ikke første gang mannen stifter bekjentskap med politiet. Fra før har politiet tatt beslag i mannens førerkort, nettopp på grunn av promillekjøring.