Mercedes GL fra siden
Mercedes GL fra siden

Så mye betaler naboen for denne

Det er dyrt å flotte seg med stor direktørbil. Veldig dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du ser dem i trafikken og har kanskje sendt mer enn ett misunnelig blikk i retning sjåføren: De store direktørbilene som oser luksus og penger.

Men da skal du vite at vedkommende (eller kanskje snarere: Firmaet han eller hun jobber i /eier) virkelig må bla opp for å holde denne bilen på veien.

Ta for eksempel Mercedes GL. En drøm for alle som trenger en stor firehjulstrekker med plass til inntil sju - og med svært habile terrengegenskaper. Og samtidig et eksempel på hvor dyrt det er å lease en bil i denne prisklassen.

Tusenlapp per dag

Tall fra biladministrasjonsselskapet LeasePlan viser nemlig at det koster rundt 30 000 kroner i måneden å holde en bil som dette, med innkjøpspris på rundt 1,6 millioner kroner. Altså tilsvarende en ganske gjennomsnittlig norsk månedslønn!

Vil du bryte det litt ned, snakker vi altså rundt tusenlappen per dag. Da gjelder det i alle fall å få brukt bilen mye!

Les mer om GL i Brooms nybilguide - klikk her

Nøye deg med en X5

Synes du dette blir altfor drøyt, kan du jo "nøye" deg med en BMW X5. For et helt greit eksemplar med innkjøpspris på 1,2 millioner, må du regne med månedlige utgifter på 25 000 kroner. Det er penger det også.

- Luksusbiler er dyrt og det er dyrt uansett om du kjøper eller leaser, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

LES OGSÅ: Verditap på 200 000 kroner i året

Smartere med Smart?

- Verditapet er den store, stygge ulven her. Biler som dette ramler mye i prosent og ikke minst veldig mye i antall kroner. Derfor er dette et høyst begrenset marked. Men til gjengjeld blir biler som dette tilgjengelig for langt større kjøpegrupper når de får noen år på baken og det verste verditapet er tatt. Mange lar seg friste av det. Men det er ikke så dumt å huske at det også koster litt å holde dem, både i form av driftskostnader, service/verksted og forsikring, sier Benny.

Vil du gå helt i motsatt retning, kan vi anbefale Smart ForTwo som vi nylig skrev om her på Broom. Her kan du nå lease en Pure-utgave for 799 kroner i måneden, pluss moms. Forskuddsbeløpet er på 15 000 kroner, altså halvparten av det en Mercedes GL koster deg pr. måned.

LES OGSÅ: Disse bilene taper du minst på

Mercedes-Benz GL
Mercedes-Benz GL