VENTER PÅ LIVSTEGN: SV politikeren Randi Kjøs fra Hamar skal ha vært med på konvoien da den ble angrepet av isrealerne. Nå venter familien på livstegn fra henne.  (Foto: Privat)
VENTER PÅ LIVSTEGN: SV politikeren Randi Kjøs fra Hamar skal ha vært med på konvoien da den ble angrepet av isrealerne. Nå venter familien på livstegn fra henne. (Foto: Privat)

Familien venter på livstegn fra Randi på Gaza-båt

Familien til SV-politikeren Randi Kjøs fra Hamar er dypt bekymret.

Sammen med tre andre nordmenn var Randi Kjøs med konvoien på vei til Gaza da den ble stanset av israelerne. Hittil har ingen hørt et livstegn fra dem.

– Hei, Randi, her er det mange som venter på å få høre fra deg, sier Erling Segelstad når han legger igjen beskjed på svarer til Kjøs.

VENTER PÅ LIVSTEGN: SV-politikeren Randi Kjøs fra Hamar skal ha vært med på konvoien da den ble angrepet av isrealerne. Nå venter familien på livstegn fra henne.  (Foto: Privat)
VENTER PÅ LIVSTEGN: SV-politikeren Randi Kjøs fra Hamar skal ha vært med på konvoien da den ble angrepet av isrealerne. Nå venter familien på livstegn fra henne. (Foto: Privat)

Bekymret familie

Segelstad er leder av Fellesorganisasjonen i Hedmark som var med å sende SV-politikeren til Gaza. Han har løpende kontakt med familien hennes.

– De er selvfølgelig veldig spente og lever i en påført usikkerhet. Jeg tror de fleste kan tenke seg hvor ille dette er, sier Segelstad til TV 2 Nyhetene.

På Stortinget er partikollega Karin Andersen opprørt over at Israel omtaler venninnen hennes som terrorist.

– Jeg kjenner Randi, og blir forferdelig redd men også forferdelig sint, når jeg hører representanter for Israel omtaler de som har prøvd å reise til Gaza med nødhjelp som medlemmer av internasjonale terroristligaer, forteller Andersen til TV 2.

Les også: SV-Andersen frykter for venninnen på Gaza-båt

– Verden må reagere

Fordi båten Randi Kjøs skulle ha reist med fikk motorproblemer, skal hun ha blitt overført til skipet som natt til mandag ble angrepet av israelerne.

– Det finnes ingen rettferdiggjøring av å borde et skip og skyte rundt seg, og skjer det i tillegg i internasjonalt farvann, ja så må verden reagere, sier

Så langt er det ikke meldt om at noen norske er blant de drepte eller skadde, men Segelstad føler seg ikke trygg før alle er identifisert.

– Vi bare venter og venter, sier han.

Mellom ti og 20 mennesker ble drept og et 60-talls personer skadet da israelske kommandosoldater natt til mandag bordet et skip som var på vei til Gaza med nødhjelp.