Mohammed Abdellaoue og Erik Huseklepp. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Mohammed Abdellaoue og Erik Huseklepp. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Huseklepp og Moa utgjør gjerne Norges spissduo

- Hvorfor ikke? Det hadde vært morsomt, sier Moa om tanken på et samarbeid med Huseklepp.

Se Norge - Ukraina direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter onsdag kl. 19.00.

I 2-1-seieren over Montenegro spilte Erik Huseklepp på Norges høyrekant i 4-5-1, med John Carew som ensom spiss.

Aston Villa-angriperens posisjon på landslaget har vært urokkelig de siste sesongene, men Lørenskog-gutten har slitt med å finne veien til nettmaskene de siste kampene. Hans forrige scoring kom på straffe mot Sveits i fjor.

Huseklepp + Moa?
Når tanken luftes om en ny spisskonstellasjon, er verken Huseklepp eller Vålerengas Mohammed Abdellaoue fremmed for idéen.

- Hvorfor ikke? Det hadde vært morsomt det. Uansett hvor jeg spiller så er jeg klar til å vise meg frem og gleder meg veldig til det. Jeg skal bruke samlingen og treningene til det. Jeg er i hvert fall klar, sier Moa, som melder seg selv friskmeldt og klar til dyst etter å ha vært plaget med smerter i leggen.

Huseklepp (to mål på 13 kamper) og Brann har slitt tungt i serien, men på landslaget trives lysluggen godt - både i kantrollen og som spissmakkeren til Carew.

- Tre gode spisser
- Det er egentlig det samme. Jeg har en litt fri rolle når jeg spiller kant og kan bevege meg en del inn. Det går greit med begge, egentlig, sier Huseklepp.

- Kunne du spilt sammen med Moa?

- Det kunne jeg selvfølgelig gjort, men Carew spiller og vi har tre gode spisser, konstaterer 25-åringen.

TV 2 PLAY: Huseklepp: - Jeg kunne spilt med Moa

Hyller Huseklepps innsats
Han får skryt av Moa for innsatsen mot Montenegro.

- Jeg synes han klarte seg veldig bra. Han viser at han er i form. Han har vært i form for Brann, også, men har vært litt uheldig i og med at han ikke setter noen av sjansene. Men det viktigste er at han kommer til sjanser og skaper mye rom for seg selv og for lagkameratene. Jeg synes han gjorde en god kamp. Det var bare målet som manglet, sier Moa Abdellaoue.

Huseklepp tror Norge står foran en vanskelig, men overkommelig oppgave mot Ukraina onsdag.

- Det blir en tøff kamp. Jeg var med så vidt i 2008 og da vant de veldig fortjent. Vi var kanskje heldige som slapp unna med bare 0-1. De er en god motstander, men vi har god tro på at vi kan vinne, sier Huseklepp.