DANSET: «Jimmy Jump» hoppet opp på scenen og deltok under Spanias opptreden. (Foto: SCANPIX)
DANSET: «Jimmy Jump» hoppet opp på scenen og deltok under Spanias opptreden. (Foto: SCANPIX)

Mann i lue stormet scenen under MGP-finalen

Deltok i dansen under Spanias bidrag. – Dette har ikke skjedd siden 1964, sier NRKs Grand Prix-kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tilskuer løp opp på scenen og deltok i dansen da Spania fremførte sitt bidrag i Melodi Grand Prix-finalen i Telenor Arena i kveld.

Det spanske håpet Daniel Diges var godt i gang med sangen «Algo Pequeñito», da mannen kom luskende opp fra siden.

Diges og danserne fortsatte å synge og danse, og mannen iført rød nisselue, kastet seg med. Kort etter kom sikkerhetsvaktene, og mannen så sitt snitt til å stikke av.

Kort etter meldte NRK om at Spania får fremføre låten sin på nytt. Mannen som skapte dramaet kaller seg «Jimmy Jump» og er kjent for å gjøre stunt av denne typen.

Vil DU kommentere Melodi Grand Prix selv? Gjør det på TV 2s liveblogg!

– Kom løpende i stor fart

– Ifølge politiet kom denne personen løpende i stor fart opp en av rampene vi bruker til kameraene. Politiet vurderte det til at å gripe inn med en gang ville ødelegge nummeret mer enn det ville gjøre om de ventet noen sekunder, sier presseansvarlig for Eurovision Song Contest, Peter Svaar, til TV 2 Nyhetene.

– Hva er grunnen til at de får synge på nytt? Har dere fått reaksjoner på hendelsen?

– Vi fikk reaksjoner fra den spanske delegasjonen. Og etter en samlet vurdering valgte vi å gi dem muligheten til å opptre en gang til, sier Svaar.

NRKs Grand Prix-kommentator Olav Viksmo Slettan sier ingen har stormet scenen under en Melodi Grand Prix-finale siden den niende finalen som ble holdt i København i 1964.

Mannen ble tatt hånd om av politiet og vil trolig bli bøtelagt. NRK og Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) vil også vurdere andre sivilrettslige skritt mot mannen, melder NTB.

«Jimmy Jump»

Mannen var angivelig Jaume Marquet, bedre kjent som «Jimmy Jump», en mann som er kjent for å gjøre denne typen stunt. Navnet sto også på mannens t-skjorte.

«Jimmy Jump» er ifølge Wikipedia en 36 år gammel mann fra Barcelona. Blant flere lignende stunt er han mest kjent for å ha stormet banen under finalen i fotball-EM i 2004 mellom Hellas og Portugal. Han løp mot Louis Figo, som den gang spilte i Real Madrid, og kastet et Barcelona-flagg i ansiktet hans.

Spanjolene raser

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) beklager hendelsen.

VELKJENT: Mannen som kaller seg «Jimmy Jump» har gjort det til sitt varemerke å storme store arrangementer. Denne gangen falt valget på Oslo. (Foto: SCANPIX)

– Vi anser det som rettferdig at den spanske deltakeren får sjansen til å framføre sangen sin igjen, uten forstyrrelser, heter det i en uttalelse fra EBU.

Spanjolene kommer med krass kritikk til arrangørene for glippen.

– Hvordan er det mulig at en velkjent stuntmann, som blant annet har løpt ut på banen i Champions League-kamper, får slippe gjennom sikkerheten og stå 20 sekunder på scenen? Her har ikke nordmennene gjort jobben sin, sier journalist i det spanske nyhetsbyrået EFE, Mateo Sancho, til NTB.