Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Rune spør:

Hei Benny! Jeg er en eier av en Chrysler Voyager 3,3L SE V6, jeg har 2 ting jeg lurer på,

1. Jeg har fått problemer med girkassa, den låser seg i andregiret "nødgiret" - dette skjer kun når han blir varm. Det som også er spessielt, er det at girkassa ble overhalt for det samme problemet for ca 1 år siden. Den låste seg fortsatt. og nå forleden strøk bensinpumpa, og den er no blitt fikset, og da funket bilen som den skulle i ca tre uker. med kjøring ca en-to ganger i uken.

Så begynte den med det f...skapet igjen, så derfor lurer jeg på, er det noe med vakuum styringen som kan være dårlig, eller kan det være de 2 "Hjernene" i bilen som det er feil med. Vil helst finne ut av dette, for det er ingen rust på bilen, INGEN!

2. Er dette noe bil å bruke i framtiden, eller er det like greit og bare selge den med en gang jeg har fått den i orden? Dette er snakk om at den skal bli en "førstebil". så hadde jo vært artig og høre ka du meine om dette...

Takk for den hjelpen du kan gi meg og for at jeg har fått sjansen til åspørre. :)

LES OGSÅ: Dyre eller dårlige - disse får du ikke garanti på

Benny svarer:

Hei Rune. Takk for hyggelige ord.

Er redd jeg ikke har noe tilsvarende hyggelig svar til deg her. Automatkassene på denne modellen har dessverre gitt veldig mange eiere store problemer. Dette er en stor svakhet på Voyager og jeg har mange ganger lurt på hvordan fabrikken kunne sende ut disse bilene med en så dårlig girkasse.

Byttekasser koster mindre enn nye, men det har dessverre vært mye tull med disse også. Jeg har vært borti to eksempler på kasser som kom fra England og som heller ikke var i orden. Dermed ble det til slutt fabrikkny kasse fra Statene, som koster mye mer.

Du bør selvfølgelig ta kontakt med verkstedet som overhalte girkassen din for ett år siden. Jeg vet jo ikke hva som ble sagt og avtalt den gangen, men kanskje er dette en reklamasjonssak?

Har dessverre lite tro på at dette har noe med "hjernen" i bilen å gjøre, men du bør absolutt få sjekket vakuum-styringen.

Skjønner godt at det nå er et dilemma om du skal beholde bilen eller selge den. Ofte har biler som dette ( i alle fall når de går) høyere bruksverdi enn det du kan få for dem på bruktmarkedet. Og dessuten er det selvfølgelig et veldig godt poeng at den er rustfri. Voyager har mange styrker og er en super familiebil - bare så synd at enkelte ting trekker så kraftig ned.

Jeg ville kommet til bunns i girkasseproblemet en gang til og så vurdert på nytt hva du vil gjøre. Blir jobben gjort skikkelig, bør den jo også vare - og mye lenger enn det har gjort siden siste overhaling.

Lykke til videre med bilen!

Les mer om feil og svakheter på Voyager i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her