Justisminister Knut Storberget. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Justisminister Knut Storberget. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Boikotter Storbergets seminar om datalagringsdirektivet

Organisasjoner vil ikke være med på Justisdepartementets høringsseminar om EUs datadirektiv fordi bare politiet får delta i panelet.

Det er advokatforeningen, Datatilsynet, Den internasjonale juristkommisjonen og presseorganisasjonene som boikotter høringsseminaret.

Organisasjonene har varslet justisminister Knut Storberget (Ap) om at de ikke ønsker å delta på seminaret som skal avholdes i kjølvannet av høringen om datalagringsdirektivet, skriver Aftenposten og Dagsavisen.

Les også: Dette betyr datalagringsdirektivet for deg

Panel kun bestpende av politi

Organisasjonene har vært aktører i debatten om datalagringsdirektivet (DLD) og har avgitt innspill i høringsrunden. Boikotten har sammenheng med at seminarpanelet skal bestå kun av politi- og påtaleorganer.

– Dette er et vekkelsesmøte for tilhengerne av direktivet, sier leder Lars-Henrik Paarup Michelsen i den tverrpolitiske organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet.

– Jeg kommer ikke til å sitte i salen som et gissel for Storbergets dårlig fordekte propagandaseminar, sier advokat Jon Wessel-Aas i Den internasjonale juristkommisjonen.

Storberget: – Ikke møtetvang

Politiets sikkerhetstjeneste, Kripos, Riksadvokaten, Det nasjonale statsadvokatembete og Politidirektoratet skal sitte i panelet på halvdagsseminaret. Der skal de holde hver sin innledning. Etterpå blir det paneldebatt mellom de samstemte deltakerne.

Storberget sier at departementet ikke har hatt ambisjoner om et seminar om alle problemstillingene rundt DLD. Målet er ikke å oppsummere hele høringsrunden, og det er ingen møtetvang, sier han videre. (©NTB)