STATOIL680
STATOIL680

Start-juvel er månedens talent

Starts unge midtbanejuvel Christer Kleiven hedres som månedens norske fotballtalent for april 2010.

- Dette var veldig gøy. Å vinne en slik pris betyr at jeg gjort noe riktig og bra, sier en glad Kleiven, etter å ha mottatt Statoils talentpris for april.

- Fantastisk år
Christer har hatt en strålende vårsesong, og juryen har også trukket frem den imponerende måten han har kommet tilbake etter en litt tyngre periode med skader og lite spilletid. Begrunnelsen lyder:

Christer har denne våren tatt fotball-Norge med storm. Gjennom godt spill og spektakulære scoringer har han markert seg kraftig i Tippeligaen. Sesongen 2009 blei for Christer en nedtur med skader og lite spilletid både i Start og på U-21 landslaget. Det er derfor imponerende at han har jobbet hardt og målbevisst for å komme tilbake og nå presterer på høyt nivå i Tippeligaen – det vitner om styrke. Christer er en målbevisst spiller med stor kapasitet, godt blikk for spillet, fint driv med ballen og gode avslutningsferdigheter. Potensialet er stort og han framstår som et flott forbilde for framtidige norske fotballtalenter.

Juryen ledes av U21-landslagets trener Øystein Gåre og består forøvrig av Nils Johan Semb og Jarl Torske.

Gir pengene til Vigør
Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en klubb som har betydd mye for deres egen utvikling. Kleiven har valgt å gi pengene til barndomsklubben, FK Vigør.

- Pengene går uten tvil til Vigør. Jeg har spilt der hele livet og klubben betyr veldig mye for meg, sier Kleiven.

- Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Oddvar Høie, markedssjef i Statoil.

Tidligere vinnere 2010

Mars: Cathrine Dekkerhus, Lillestrøm: 17-årige Cathrine er månedens talent

<b>Her er de største talentene i 2009</b>
<b>Her er de største talentene i 2008</b>
Her er de største talentene i 2007