STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen.  (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)
STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)

Gullfaks C evakuert

En trykkendring i en brønn på oljeplattformen Gullfaks C har ført til at man har evakuert 89 personer bort fra plattformen.

Årsaken til evakueringen er at den ene av de to sikringene som skal forhindre ukontrollert utblåsning, ikke fungerer. Situasjonen oppsto onsdag ettermiddag. - Ingen lekkasje - Situasjonen på plattformen på er trygg, og det ingen lekkasjer fra brønnen. Man jobber nå med å stabilisere trykket i brønnen og vi har evakuert personer som ikke har konkrete oppgaver, sier pressetalsmann Gisle Johanson i Statoil. Gullfaks C er en oljeplattform på Gullfaks-feltet i den

Mer innhold fra TV 2