SJOKKERT: Lise Lindalen er sjokkert over sin tidligere svigerfar Carl I. Hagens angrep mot ham dagens Aftenposten. (Foto: Magnus Nøkland/TV 2)
SJOKKERT: Lise Lindalen er sjokkert over sin tidligere svigerfar Carl I. Hagens angrep mot ham dagens Aftenposten. (Foto: Magnus Nøkland/TV 2)

Hagens ekssvigersønn, Lise: – Jeg er sjokkert

Mener Carl I. Hagens beskrivelse av ham som far er et grovt overtramp overfor barna.

– Jeg kan ikke se at det kommer noe godt ut av den kronikken i det hele tatt. Jeg ser bare en sur, gretten, gammel gubbe som prøver å få oppmerksomhet igjen, sier Lise Lindalen til TV 2.

Det var i en kronikk i dagens Aftenposten tok Carl I. Hagen et rasende oppgjør med sin tidligere svigersønn, som lever som transperson.

– Et overgrep

Hagen mener Lindalen deltakelse i tv-serien «Jentene på Toten» er et overgrep mot hans egne barnebarn.

– I konflikten som har vært mellom min datter og hennes eks, sa sakkyndig psykolog at hans deltakelse i «Jentene på Toten» var et overgrep mot barna. Likevel valgte han å gjennomføre det, sier Carl I. Hagen til TV 2.

– Har du fordommer mot transseksuelle?

– Overhode ikke! Både homoseksuelle transseksuelle og alle disse avskygningene er noe som er medfødt. Det er en legning som ingen kan noe for. Men det at man har denne legningen, det er ingen unnskyldning for den oppførselen man fører. Og jeg syns at transpersoner må være åpne om det til sin familie. I hvert fall når de skal inngå et ekteskap, sier Hagen.

Se intervjuet med Hagen:

427811

– Sjokkert

Lise Lindalen er sjokkert over kronikken fra den tidligere Frp-lederen, og mener det hele er et personangrep som ikke har noe i media å gjøre.

– Det han skriver er veldig sterke ord. At han sier slike ting om deres far er et grovt overtramp mot barna, sier Lindalen til TV 2.

Se intervjuet med Lindhagen øverst i saken.

– Setter barna høyest

Lindalen kjenner seg ikke truffet av kritikken for å delta i NRK-serien.

– Hvis barna har god støtte hjemmefra, går sånne ting veldig bra. Det som skjer her er at de ikke har noe støtte, og det fyres opp om konflikten. Da går det selvfølgelig ikke så bra, sier Lindalen og legger til:

– Barna er det jeg setter høyest i livet, og som alle andre foreldre er jeg fryktelig glad i barna mine. At denne konflikten går utover forholdet jeg har til dem synes jeg er fryktelig leit.

Lindalen reagerer også på Hagens plutselige engasjement i saken.

– Han har vært veldig lite tilstede i mine barns hverdag i mange år, og så skal han plutselig få en voldsom omsorg for de. Dette hører ikke hjemme noe sted, sier han til TV 2.

– Løgn

Hagen mener Lindalen lyver når han gjentatte ganger sier han setter barne sine høyest.

– Han vet at barna er overnervøse for at han skal dukke opp på skolen i kvinneklær. Likevel sier han i serien at han setter sine barn høyest, og forlanger at de skal være like glad i han uansett hvilke klær han går i. Han har hele tiden satt seg selv høyest, og skapt store problemer for sine barn, sier Hagen i intervjuet med TV 2.

Også Hagens datter, den tidligere kona til Lindalen, stiller seg bak dagens kronikk.

– Kronikken i Aftenposten er skrevet i samarbeid med meg og barna. Vi stiller oss hundre prosent bak den, og synes det er godt å komme frem med vår versjon i saken, sier Camilla Lindalen til TV 2.

Se video med Lindalen her:

427800