DEMONSTRERTE MOT FACEBOOK: Studenter i Karachi og Lahore demonstrerte onsdag mot Facebook gruppen som oppfordrer til spredning av Muhammed karikaturer. (Foto: Scanpix)
DEMONSTRERTE MOT FACEBOOK: Studenter i Karachi og Lahore demonstrerte onsdag mot Facebook gruppen som oppfordrer til spredning av Muhammed karikaturer. (Foto: Scanpix)

Pakistan stenger Facebook etter Muhammed-karikaturer

Domstol mente nettstedet har opptrådt blasfemisk ved å oppfordre til spredning av Muhammed-karikaturer.

Mens hissige demonstranter hyttet nevene mot Facebook i Lahore, Islamabad og Karachi avgjorde en domstol i Lahore onsdag at det sosiale nettverket må stenge midlertidig etter en klage fra en islamsk advokatforening om blasfemi.

– Såret muslimers følelser

Lenken til en Facebook-gruppe som har oppfordret til å poste Muhammed-karikaturer ble sperret, mens internettleverandører har fått instruksjoner om hvordan de skal forholde seg til domstolavgjørelsen, melder nyhetsbyrået AFP.

– Oppfordringen har såret muslimers følelser, sa advokaten Chaudry Akhtar om Facebook-gruppens aktiviteter.

Facebook-gruppen «Everybody Draw Mohammed Day» hadde samlet over 42.000 tilhengere, mens motstanderne i gruppen «Against Everybody Draw Mohammed Day» hadde samlet mer enn 57.000 tilhengere.

45 millioner Facebook-brukere

Landets telekommunikasjonsmyndighet PTA er gitt en frist til 31. mai på å avgi et skriftlig svar på Lahore-domstolens avgjørelse, og i mellomtiden kommer forbudet til å bli håndhevet.

Onsdag var det demonstrasjoner i byene Lahore og Karachi mot Facebook-gruppen som må stenge i landet som har om lag 45 millioner Facebook-brukere.

Talsmenn for bevegelsen Jamaat-e-Islami sa ifølge Daily Times at oppfordringen på Facebook er et klart brudd på ytringsfriheten, og at oppfordringen er hatefull og fullstendig uetisk.