Nissan Leaf el. bil
Nissan Leaf el. bil

Denne kan ta knekken på Think

Nissan offentliggjør prisene på sin revolusjonerende EL-bil.

Nissans nye el-bil har blitt møtt med en overveldende interesse, og allerede før introduksjonen sliter de med å produsere opp nok biler.

Nissan har stor planer for denne bilen. Men konkurransen er hard. Toyota Prius har allerede markert sitt ”revir” som miljøbil ganske sterkt, og GMs Chvrolet / Opel Volt forventes også å bli en slager i miljøbil-markedet med sin plug-in hybrid teknologi.

Helelektrisk

Nissan Leaf er imidlertid - som sin Norske konkurrent Think - helelektrisk. Og ikke mindre enn tre fabrikker skal produsere Leaf. I Japan produseres den allerede, mens produksjonen i USA og England starter opp i 2012.

Allerede snakkes det om ventelister på Nissans elektriske nykommer. Satsningen er massiv og det blir mildt sagt spennede å se hva dette gjør med lille, Norske Think.

nissan_leaf_lading
nissan_leaf_lading

Les mer om Nissan Leaf her:

Mange el. bil leverandører selger batteriene ved siden av. Det kommer ikke Nissan til å gjøre, her er de inkludert i prisen.

Billig å eie

I Europa skal ikke prisen overstige 30 000 euro, altså ca. 240 000 kroner. Nissan mener med dette at de er riktig priset i forhold til sine konkurrenter, for eksempel Toyota Prius og VW Golf TDI.

Nissan påpeker at eierskapet med Leaf vil bli betydelig billigere over tid, ettersom man bruker bilen. De estimerer med at Leafs driftskostnader vil ligge ca 600 euro under konkurrentene. Og enda billiggere i Norge på grunn av de høye drivstoffprisene. De sier også at den skal være ca 15 % billigere å vedlikeholde på grunn av få bevegelige deler i konstruksjonen.

Rammer Think?

Det er liten tvil om at Think vil få en knallhard el. bil konkurrent i nye, og større 5-dørs Leaf når den kommer i 2012.

Forskjellen på denne bilen og Think, Reva og andre typiske el-biler, er at Nissan Leaf ikke gjør kompromisser på sikkerhet. Her får man en "ordentlig" bil, som er drevet av el-motor. Men vi i Broom kommer til å savne ordentlig lyd...

Hva tror du - vil Think kunne overleve denne nykommeren? Skriv inn i kommentarfeltet under:

Les vår test av Nissan Note her:

nissan-leaf-2
nissan-leaf-2