NEDKJØLT: Tre barn falt i vannet utenfor Alta søndag ettermiddag.  (Foto: Vidar Kristensen/Altaposten)
NEDKJØLT: Tre barn falt i vannet utenfor Alta søndag ettermiddag. (Foto: Vidar Kristensen/Altaposten)

Tre barn gjennom isen i Alta

En gutt og en jente fraktet bevisstløse til Tromsø i redningshelikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre barn gikk igjennom isen i Alta søndag ettermiddag.

Gjenopplivningsforsøk

– De ble tatt på land. En jente er fraktet til legevakta i Alta. Det vil trolig gå bra med henne. De to andre barna, en mindre gutt og en jente, fraktes til Tromsø med Seaking redningshelikopter, sier operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt Jan Olav Schølberg til tv2nyhetene.no. Det ble satt i gang gjenopplivningsforsøk på stedet.

Syklene til barna ble funnet ved noen isvoller ved en badestrand på Latharimoen i Alta kommune. Barna skal være i alderen 7–12 år.

Til Tromsø

Tor Øydvin, pressevakt ved universitetsstykehuset Nord-Norge bekrefter overfor tv2nyhetene at redningshelikopteret lander i Tromsø kl 15.30

Han ønsker ikke å gi detaljer rundt skadeomfanget, men forteller at to av barna ble funnet sterkt nedkjølt. Det drives hjerte og lungeredning på dem.

Den eldste jenta, er innlagt ved sykestuen i Alta. Hun er er sterkt nedkjølt, men tilstanden er stabil.

Sett av kajakkpadler

Ifølge Dagbladet.no skal en kajakkpadler ha observert tre personer som lå i vannet. Det skal ikke ha vært noen voksne i nærheten da ulykken skjedde.

Redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier til tv2nyhetene.no at ulykken ble meldt klokken 13.52.

To barn ble fraktet til Tromsø med Seaking redningshelikopter etter at de havnet i sjøen ved Alta søndag ettermiddag. (Foto: Egil Pettersen/TV 2 )