13 åringen ble lagt i bakken og sparket av den kvinnelige læreren.  (Foto: LiveLeak.com)
13 åringen ble lagt i bakken og sparket av den kvinnelige læreren. (Foto: LiveLeak.com)

Kvinnelig lærer ble filmet mens hun banket elev (13)

Naturfagslæreren fikk sparken etter å ha gitt eleven juling.

En kvinnelig lærer fikk mandag sparken etter at å ha banket opp 13 år gamle Isaiah Johnson. Hendelsen ble filmet av en medelev, som hadde med seg mobiltelefon.

– Ingen unnskyldning

Sheri Lynn Davis (40) ble avskjediget med øyeblikkelig virkning fra Jamie's House Charter School i Texas, hvor hun var ansatt som naturfaglærer. Dette er en skole for elever med spesielle behov.

Rektor David Jones sier i en uttalelse at det «ikke finnes noen unnskyldning for å opptre på denne måten overfor et barn». Ledelsen ved skolen skal være sjokkert etter å ha sett videoen. Ifølge TV-stasjonen KRIV i Texas skal opptaket ha blitt gjort i april.

Saken fortsetter under videovinduet.
424017

Vist på TV

Gutten som ble banket opp, skal ifølge moren Alesha Johnson ha fått en kraftig blåveis og flere andre blåmerker etter lærerens brutale behandling. Det skal ha vært hun som varslet skolen om hendelsen, etter at hun fikk tak i videoen. Den har senere blitt vist på TV-kanalen Fox News.

– Jeg løp inn til veggen og forsøkte å komme unna henne. Hun slo hodet mitt mot veggen og sparket meg, sier gutten i et intervju.

Politiet etterforsker saken.

Kan fortsette som lærer

Ifølge den lokale avisen The Houston Chronicle vil det kunne bli reist sak mot kvinnen. Men det behøver ikke å få konsekvenser for hennes videre karriere som lærer andre steder. Skolen, Jamie's House, er en av flere friskoler, som er underlagt spesielle regler.

Det betyr at man ikke behøver å være sertifisert som lærer for søke jobb. Saken har skapt diskusjon rundt ordningen med friskoler i USA.