ULYKKELIG: Prinsesse Madeleine har tatt bruddet med Jonas tungt
ULYKKELIG: Prinsesse Madeleine har tatt bruddet med Jonas tungt

Nye sjokkrykter ryster det svenske kongehuset

- Det har virkelig vært katastrofe, sier svensk kongehusekspert

Bare noen få uker før det storslåtte bryllupet til sveriges kronprinsesse Victoria, rystes Sverige nå av nye skandalerykter rundt kongefamilien.

Bruddet har vært katastrofe for Madeleine

Den svenske forfatteren og kongehuseksperten Catarina Hurtig, som har svært god innsikt i det som rører seg i den svenske kongefamilien, forteller at bruddet mellom prinsesse Madeleine og Jonas Bergstrøm har gått voldsomt hardt inn på prinsesessen.

– Jeg traff en svært nær venn av kongen i går. Og han fortalte at det virkelig har vært katastrofe, Madeleine har hatt det virkelig ille, sier Catarina Hurtig til God kveld Norge.

EKSPERT: Catarina Hutrig har svært god kjennskap til kongehuset
EKSPERT: Catarina Hutrig har svært god kjennskap til kongehuset
– Egentlig var planen at utdrikningslaget til Victoria skulle være i New York, slik at de skulle være i fred, men med alt som nå har skjedd ble det likevel i Stockholm, sier Hurtig.

Nye rykter om kongefamilien

– Det går jo veldig mange rykter etter dette. Jeg kjenner til historier om at Jonas skal ha vært utro under hele forholdet, og ryktene om at han har en elskerinne på advokatkontoret der han jobber er jo noe mange i svensk presse kjenner til, sier Hutrig.

- Det går jo voldsomt mye rykter om andre medlemmer i kongefamilien også, og jeg tror det bare er et spørsmål om tid før vi får en skandale som er mye større enn dette, mener Hurtig.

Kongen rasende på Jonas

– Kongen har gitt Jonas Bergstrøm direkte ordre om å aldri uttale seg om noe som har med kongefamilien å gjøre. Jeg vet at Jonas kun fikk ta med seg sine private eiendeler fra leiligheten han delte med prinsessen. Han fikk ingen møbler eller verdigjenstander med seg, forteller Catarina Hurtig til God kveld Norge.

– Bryllupsinvitasjonene og det offisielle programmet til kronprinsesse Victorias bryllup gikk jo ut bare noen dager før bruddet mellom Madeleine og Jonas, men jeg vet at kongen har gitt Jonas ordre om å ikke vise seg på noen av arrangementene som skjer rundt bryllupet, forteller Hurtig.

Skandalebok på trappene

– Det veldig mange frykter nå er en ny bok som kommer om ikke lenge. Der skal utroskapshistorier og andre pinlige episoder fra innsiden av kongefamilien brettes ut, sier Hurtig som har fulgt det svenske kongehuset i over ti år.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play
Se «God kveld Norge» lørdag klokken 21.40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)