Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De som tror svenskene er mer frisinnede enn nordmenn tar feil. Men de aller mest frivole i Norden er danskene, viser en ny stor sex-undersøkelse RFSU står bak.

Mye sex

Vi gjør det kanskje ikke like ofte som danskene gjør det, men vi er slett ikke så tilkneppa som mange vil ha det til. For nordmenn foretrekker mer enn en omgang på soverommet med lyset av bak tiltrukne gardiner: Nordmenn elsker å la plaggene falle utendørs.

I undersøkelsen kommer det fram at hele syv av ti nordmenn har hatt sex utendørs.

Men hvordan står det egentlig til med sexlivet vårt?

– Jo takk bare bra, vil jeg vel egentlig si, svarer Tone Berit Linto, leder i RFSU Norge og utdyper:

– Våre nye tall viser at vi har sex mange ganger i løpet av en toukersperiode.

Pirrende spenning

Undersøkelsen «Sex og kondom og sånn» er gjennomført i de nordiske landene, med unntak av Island. 1222 nordmenn i alderen 15–65 år svarte på den elektroniske undersøkelsen.

Men hvor åpne er vi egentlig om sexlivet når en ikke kan skjule seg bak et spørreskjema på Internett? TV 2 Nyhetene tok med kamera og fikk bekreftet nordmenns utesexvaner.

– For meg så er det litt vanlig egentlig. Jeg ville tenkt at det var sånn. Folk synes det er litt spennende, sier Benedickte.

– Mange sier det er pirrende å sex hvor det er lett å bli sett, sier Camilla.

Nettopp spenningen kan kanskje være grunnen til at mange har utesex, for hele fire av ti nordmenn har hatt sex på et sted der risikoen for å bli oppdaget har vært stor.

Mer vennesex enn gruppesex

Og her har du noen andre pikante detaljer:

* Nesten hver fjerde av oss har sex mange ganger i uka.

* Like mange har hatt vennesex, mens 14 prosent fantaserer om å ha det.

* 34 prosent fantasere om gruppesex, og 12 prosent av oss har hatt det. Men det blir vi slått av finnene – men slik skjer jo når man sitte naken i badestamp og sauna.