Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nasjonaldagen er rett rundt hjørne og mange setter pris på et lite glass med noe sprudlene i når de feirer 17. mai.

– En rimelig prosecco midt på dagen passer ofte bedre enn en dyr champagne, sier Berens.

– Men den bør ikke koste under hundrelappen. Det handler om kvalitet, og det er en grunn til at billig vin er billig, sier han.

Serveres iskaldt

Husk å servere prosecco eller cava iskaldt. Champagne kan være noen grader varmere tipser Berens.

– Man kan si at italienske proseccoer er snillere og mer fruktig i stilen, sier Berens.

– Champagne er lagret lengre, og mister dermed fruktigheten. Men på en annen side har den en lengre og mer elegant smak.

Mange foretrekker prosecco framfor champagne fordi den er lettere å like.

– Cava derimot er spansk, men er laget på samme måte som champagne. Men fordi det ikke er laget i Champagne distriktet, kan de ikke bruke det samme navnet.

Hold fast og vri

– Når du åpner en musserende vin, må du holde fast korken, og vri flasken. Da fosser det ikke over, sier Berens.

Med musserende vin åpner smaksløkene seg, og man kan begynne nasjonaldag-feiringen!

Les også: Vin til tapas

Les også: Vin fra Italia

Ukens vintips fra Christer Berens: Musserende:

champagne2 (Foto: Colourbox.com)

1. Argeo Prosecco Spumante, Italia. Varenr. 42829. Kr 126,-

2. Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut. Champagne, Frankrike. Varenr. 40046. kr. 250,10.

Gavevin til 17. mai: Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2007/2008. Varenr 41766. kr. 189,90.

Få Christers vintips direkte på mobilen. SMS: Send VIN til 1984 (5 kr).

Les også: Christer Berens: Vin fra Piemonte

Les også: Alle Christers vintips denne sesongen