Ifølge MirrorFootball var gruppen ledet av Yahya Kirdi i hemmelige forhandlinger med Liverpools nye klubbformann Martin Broughton og deleier George Gillett i London forrige uke.

Kirdi, som opprinnelig er fra Syria, regnes som god for flere milliarder kroner og har også bidratt med flere titalls millioner kroner til veldedighetsorganisasjonen Unicef.

Vil slette Liverpools gjeld
Nå nærmer han seg en enighet om å sikre seg eierskapet i Liverpool for rundt fire milliarder kroner. Som en del av avtalen skal Kirdi også være villig til å slette Liverpools massive gjeld, som skal være på rundt to milliarder kroner.

Gruppen anført av Kirdri skal allerede ha planene klar for en ny stadion for Liverpool - og vil gjøre store investeringer på overgangsmarkedet for å sørge for at Liverpool neste sesong blir en utfordrer til gullet i Premier League og i Mesterligaen.

Tidligere Celtic-kaptein Andy Lynch er blant personene Kirdi har ansatt for å sikre seg eierskapet i Liverpool.

TIL SALGS: Liverpool (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

Bekrefter samtaler
Forretningsmannen Lynch bekrefter at samtaler har funnet sted - og at forhandlingene så langt har vært positive.

- Mr. Kirdi har bekreftet til meg at de har hatt oppløftende diskusjoner med både Martin Broughton og George Gillett. Han håper på at en endelig avtale kan signeres i løpet av kort tid, blir Lynch sitert på i The Daily Mirror.

Yahya Kirdi spilte i ungdomsårene på landslaget til Syria. Han er tidligere blitt hedret av UEFA-president Michel Platini for sine bidrag til utvikling av stadionanlegg og gressbaner i Midtøsten.