REKORD: Aldri før har det kommet flere innvandrere til Norge (ILLUSTRASJON) (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
REKORD: Aldri før har det kommet flere innvandrere til Norge (ILLUSTRASJON) (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Ønsker debatt om rase og IQ

– Afrikanere har i gjennomsnitt lavere intelligenskvotient enn europerere, hevder forsker og forfatter Ole Jørgen Anfindsen.

I boken «Selvmordsparadigmet» går Anfindsen til et heftig angrep på norsk innvandringspolitikk.

Han mener at det er feil å kvotere minoritetsgrupper inn i utdannelse og jobber. Det er feil politikk å kvotere inn enkelte grupper fordi de er underrepresentert, for eksempel som ved Politihøgskolen.

– «Fisker» stemmer

Han beskylder også enkelte politikere for å «fiske» stemmer fra minoritetsgrupper ved å legge opp til en politikk tilpasset disse.

– Teoriene han presenterer er ikke ukjente; at Europa overtas av muslimer og innvandrere. Vi opplever at han går systematisk til verks i forhold til det vi oppfatter som ren raseideologi – at man helst ikke burde blande ulike folkegrupper, sier Kari Helene Partapouli, leder for Antirasistisk Senter.

– God gammeldags rasisme

– Og så driver han jo med ukritisk bruk av iq-tester. Han gir uttrykk for at det han driver med er et forskningsprosjekt, men mannen er forsker på informatikk og kan lite om biologi og genetikk. Dette er god gammeldags rasisme, hevder lederen for Antirasistisk Senter.

Anfindsen og Partapouli møtes til debatt hos programleder Rune Kjos.

SE TABLOID PÅ NYHETSKANALEN KL. 18.55 og KL. 20.30