Det åpnes nå opp for en storstilt utbygging av vindkraft. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Det åpnes nå opp for en storstilt utbygging av vindkraft. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

630 millioner til tre nye vindkraftparker

Enova gir tilskudd til utbyggingene på Lista, Ytre Vikna og Havøygalven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre anleggene vil når de er ferdig produsere om lag 325 GWh ny fornybar energi. Prisen for prosjektene er totalt 631,5 millioner kroner.

Ønsker flere vindparker

– Vi ser at kostnadene ved utbygging av vindkraft har sunket siden 2008. Dette er gode nyheter for videre utvikling av vindkraft i Norge. Vi håper vår støtte kan gi bransjen et ytterligere løft slik at flere vindparker nå blir bygget ut, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Støtten fra Enova sprer seg godt over hele landet. Lista ligger i Vest-Agder, Ytre Vikna i Nord-Trøndelag og Havøygavlen vindkraft i Finnmark.

Konkurransedyktig fornybar energi

– Økt fornybar energiproduksjon er et viktig mål for regjeringen. Jeg er opptatt av at fornybar energi må bli mer konkurransedyktig. I denne tildelingen ser vi at vi får mer vindkraft for pengene enn tidligere. Ifølge Enova er kostnadene for vindkraft på vei ned. Det er jeg svært glad for, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Tilsammen søkte sju vindkraftaktører om støtte fra statsforetaket. I tillegg søkte to privatpersoner om støtte til etablering av enkeltmøller.