Tror russen knuste Daniels bil

Brukte alle sparepengene på bil. Nå ser Audien slik ut.

For bare to måneder siden kjøpte Daniel Lanesskog (19) denne bilen. Mens russen festet på Fanafjellet ble bilen ramponert. Politiet mener de skyldige deltok på russefeiringen. Foto: Vidar Langeland, ba.no/ANB
For bare to måneder siden kjøpte Daniel Lanesskog (19) denne bilen. Mens russen festet på Fanafjellet ble bilen ramponert. Politiet mener de skyldige deltok på russefeiringen. Foto: Vidar Langeland, ba.no/ANB

Nylig brukte Daniel Lanesskog (19) alle sparepengene på bil. Så var han uheldig og knakk bilnøkkelen, og måtte la bilen stå på parkeringsplassen ved Fanaseter.

Samme dag reiste han på utenlandsferie med familien, skriver Bergensavisen.

– Mens vi var på ferie fikk vi telefon fra politiet. De fortalte at noen hadde knust bakruten på bilen. I tillegg var bilen kraftig oppskrapet.

Nyheter

Bilen var en Audi 80 stasjonsvogn.

– Jeg hadde bare ansvarsforsikring, så jeg får ikke noe igjen på forsikringen. Det er utrolig kjipt å tenke på, sier Lanesskog.

Respektløst

Onsdag kom han hjem fra ferie og anmeldte forholdet til politiet. Bare timer etter, ringte politiet igjen.

– Da sa de at bilen var utsatt for hærverk igjen. Alt var ødelagt, stereoanlegget fjernet, speilene og skiltene revet av og dekkene punktert. Ikke en del på bilen er hel. På toppen av det hele har noen forsøkt å velte hele bilen, forteller 19-åringen.

Nå håper han eventuelle vitner vil melde seg.

– Det er utrolig respektløst gjort. Forhåpentligvis har noen sett noe. Da håper jeg de har samvittighet til å melde fra til politiet.

Populært festområde

Norvald Visnes, lensmann ved Bergen Sør politidistrikt, bekrefter at bilen er påført omfattende skader, trolig under en russefeiring.

– Alt peker mot russen, men vi har ingen konkrete bevis ennå. Eldre personer som ikke er russ deltar også på russefeiringer - de tar på seg gamle russedresser og lager bråk, forteller Visnes.

Fanafjellet er et populært festområde for russen. I går så det så ille ut på Fanafjellet, at politiet kontaktet sjåførene på russebussene.

– Flere dager har området sett ut som en svinesti.

Tok overhånd

I tillegg til den ramponerte bilen, fikk politiet melding om at to personer hadde falt ned fra taket på en russebuss. Meldingen ble mottatt like etter midnatt torsdag.

– En russejente slapp uskadet fra det, mens en gutt (22) ble lettere skadet, forteller Visnes.

Begge ble sendt til legevakten i ambulanse.

Russepresident Anne Eggum Feyling bekrefter at flere hundre russ har festet på Fanafjellet siden russetiden startet.

Natt til torsdag skal festingen ha tatt helt overhånd. Torsdag var hele området tildekket av boss og knust glass.

– Jeg var ikke der selv, men har fått masse klager på at det ikke ser ut der oppe, sier Eggum Feyling.

I går ble hun oppringt av politiet. De spurte henne ut om bilknusingen.

Melde fra

– Jeg aner ikke hvem som gjorde det, men siden russen har festet der oppe er det mye som peker mot oss.

Hun betegner hendelsen som ekstremt pinlig.

– De som har gjort dette, eller sett hvem som gjorde det, bør melde fra til politiet. Eventuelt kan de snakke med meg, så tar jeg det videre, sier hun.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos ba.no - klikk her