slm334 (Foto: TV 2)
slm334 (Foto: TV 2)
SLUTTER: Nyhetsanker Siri Lill Mannes forlater TV 2. (Foto: TV 2)
SLUTTER: Nyhetsanker Siri Lill Mannes forlater TV 2. (Foto: TV 2)

Siri Lill slutter i TV 2

– Det har vært et eventyr. Jeg har hatt drømmejobben, sier TV 2s kvinnelige anker på Nyhetene.

Etter 18 år i TV 2 tar Siri Lill Mannes sluttpakke og forlater TV 2 til sommeren.

Men TV 2-profilen startet i kanalen allerede før den kom på lufta i 1992.

Blant de første

Mannes ble ansatt i TV-kanalen i begynnelsen av juni 1992, tre måneder før første sending.

Hun beskriver tiden i TV 2 som fantastisk og kaller det Norges beste arbeidsplass.

– Det er nesten som fallskjermhopping. Jeg har jo blitt voksen i TV 2, beskriver Siri Lill overfor tv2nyhetene.no onsdag kveld.

Da Mannes begynte i TV 2 var hun nest yngst i nyhetsavdelingen. Selv opplevde hun det som spennende og skummelt.

– Det var spesielt å ta heisen på TV 2-huset første gangen. Jeg så alle disse kjente folkene fra NRK og andre medier.

Mannes startet som utenriksreporter i 1992. I 1995 startet hun som nyhetsanker på kanalens morgennyheter. Fra 1999 har hun vært nyhetsanker på kveldssendingene, noe hun betegner som drømmejobben.

ANKERKVINNE: Siri Lill Mannes startet som nyhetsanker for kveldssendingene på TV 2 i 1999. Her fra en av de første sendingene i januar samme år. (Foto: TV 2)
ANKERKVINNE: Siri Lill Mannes startet som nyhetsanker for kveldssendingene på TV 2 i 1999. Her fra en av de første sendingene i januar samme år. (Foto: TV 2)

Riktig tidspunkt

– Men jeg tror det er lurt av meg å slutte nå. Jeg vil utvikle meg videre og jeg tror tidspunktet for å slutte er riktig. For meg er det viktig å ikke stivne i en jobb eller rolle og gleder meg til å begynne med noe nytt, sier Mannes.

– Jeg tenkte at det kanskje var min tur nå - og la nye krefter slippe til.

Likevel synes hun det er vemodig å forlate en arbeidsplass hvor hun har trivdes så godt - og hun kommer til å savne alle de gode kollegaene.

– Jeg håper ledelsen vil ta vare på det gode samholdet i bedriften. Særlig kontakten mellom Bergen, Oslo og lokalkontorene er verdifull for TV 2, sier hun.

– Åpen for det meste

Selv om hun ikke har noen konkrete planer for fremtiden, er hun klar på at det er formidling og kommunikasjon hun ønsker å drive med.

– Jeg har av og til savnet ordentlig opplæring i formidling og presentasjon. Akkurat det har jeg lyst til å jobbe med framover - å lære opp andre innenfor presentasjonskunst. I tillegg vil jeg bli bedre til å skrive - og jeg skal skrive mer, sier hun.

Ved siden av jobben i TV 2 har den profilerte nyhetsankeren også funnet tid til å skrive bøker. I 2003 debuterte hun med sakprosaromanen «Livvakt i helvete - Aleksandr og krigen i Tsjetsjenia». Neste uke er hun bokaktuell med kriminalromanen "66 grader nord".

Siri Lill Mannes tok sluttpakke i høst, men gir seg først i begynnelsen av juni.

– Vanskelig å erstatte

– Hun blir vanskelig å erstatte, innrømmer nyhetsdirektør i TV 2, Kjell Øvre Helland.

– Siri Lill har betydd mye for TV 2 Nyhetene ved å skape tillit og tyngde i formidlingen av nyheter. Hun er, og har vært, en flott rollemodell for TV 2 som en kunnskapsrik og god formidler.