REKORDTIPPING: Norsk Tipping vil være med på spill som kan gi 90 millioner euro i gevinst. (Foto:  Olav T. Hustad Wold/TV 2)
REKORDTIPPING: Norsk Tipping vil være med på spill som kan gi 90 millioner euro i gevinst. (Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2)

Norsk Tipping vil la deg vinne 720 millioner

Fra nyttår kan du vinne opptil 720 millioner kroner på et nytt tallspill dersom Norsk Tipping får det som de vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med flere andre europeiske lands spillselskaper vil Norsk Tipping starte spillet Euro Jackpot

Utbygging og rekordår

For å sikre seg enda større markedsandeler vil Norsk Tipping være med å starte tallspillet Euro Jackpot sammen med de nasjonale spillselskapene i Norden, Tyskland, Nederland og Italia.

– Det er et initiativ som for en god stund siden kom fra Tyskland, hvor man ønsker å komme med et tilbud på linje med det som i dag er i England, Frankrike og en rekke andre europeiske land. Det er et tallspill som representerer veldig små spilladferdsproblemer, men som har potensial for store premier, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til TV 2 Nyhetene.

Spillereglene er fastsatt til at det kan gi opp til 90 milloner Euro i premie.

Kan komme fort

Men før du og jeg kan få lov til å håpe på gevinster opptil 720 millioner kroner, må Kulturdepartementet gi Norsk Tipping tillatelse.

– Det er en sak vi skal behandle, men først vil vi innhente uttalelser fra Lotteritilsynet for å se på alle forhold rundt denne saken, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Gir kulturministeren tommelen opp, kan spillet være en realitet neste år.

– Dersom man blir ferdig i Tyskland og andre land, er planen å lansere det i første halvdel neste år, i 2011, sier Almlid.