kakkerlakker (Foto: Privat)
kakkerlakker (Foto: Privat)

Tonjes leilighet rant over av kakerlakker

- Det var helt jævlig, sier Tonje (26) om kjøpet av sin første leilighet.

Tonje Laukvik hadde gledet seg til å endelig flytte inn i sin første egenkjøpte leilighet i januar. Det hun ikke visste var at leiligheten allerede v

VANSKELIG Å BLI KVITT: Sånn så innsiden av kjøkkenskapet ut etter to besøk av skadedyrkontrollen.  (Foto: Privat)
VANSKELIG Å BLI KVITT: Sånn så innsiden av kjøkkenskapet ut etter to besøk av skadedyrkontrollen. (Foto: Privat)
ar bebodd av minst hundre levende kryp.

- Jeg fikk helt sjokk. Leiligheten var full av både levende og døde insekter. Da jeg tok med et av krypene til skadedyrkontroll, viste det seg at det var tyske kakerlakker, sier Tonje til TV 2 hjelper deg.

Les også: Denne blodsugeren kan bo i sengen din

- Veldig krevende

Pelias Norsk Skadedyrkontroll har i flere uker jobbet med å fjerne kakerlakkene.

- Det har vært en veldig krevende behandling. Dette er faktisk noe av det tyngste jeg har behandlet, fordi det har oppstått uvanlig mange gjentakelser. Jeg skjønner at Tonje synes det er heslig. På det første besøket fant jeg en stor mengde kakerlakker, minst hundre stykker. Det har også vært spredning til flere andre leiligheter i bygget, sier distriktskoordinator Stig Erik Haarberg i Pelias Norsk Skadedyrkontroll.

- Stinker avføring

Gleden over ny leilighet ble altså meget kortvarig for Tonje Laukvik.

- Det er helt jævlig. De ufyselige kakerlakkene var over alt. Jeg har måttet demontere hele kjøkkenet for å få vasket skikkelig. Det stinker avføring, og jeg føler meg skitten etter å ha vært i min egen leilighet, sier Tonje til TV 2 hjelper deg.

Holder seg skjult om natta

Selger hevder ifølge sitt forsikringsselskap Norwegian Claims Link at han ikke visste at det var kakerlakker i leiligheten da han solgte den, da tyske kakerlakker er nattaktive og som regel holder seg skjult om natten. Krypene ble ifølge forsikringsselskapet heller ikke oppdaget av megler eller under visning.

Kakkerlakker (Foto: Privat)
Kakkerlakker (Foto: Privat)
- For meg er det uforståelig at ingen har oppdaget dem, sier Haarberg i Pelias Norsk Skadedyrkontroll, som har hatt jobben med å fjerne kakerlakkene fra leiligheten.

- Store utgifter

Tonje er nå blitt tilbudt 30.000 kroner fra eierforsikringen til selger, selv om forsikringsselskapet ikke erkjenner at det foreligger noen mangel ved leiligheten. Tonje har tatt betenkningstid.

- Dette har ført til store utgifter for meg. Jeg har ennå ikke flyttet inn i leiligheten min, men betaler likevel hver måned. Jeg må i tillegg betale der jeg bor nå, og jeg har hatt ekstrautgifter både til vasking og oppbevaring av møblene mine. Jeg har også advokatutgifter og ekstra reisetid fra der jeg bor midlertidig, sier Tonje Laukvik til TV 2 hjelper deg.

Selgerens forsikringsselskap mener selv de har kommet med et godt tilbud til Tonje.

- Vi skjønner veldig godt at kakerlakkene er et stort problem for henne, men vi mener at hennes krav om en større utbetaling er urealistisk, sier ansvarlig jurist Britt Elin N. Foss i Norwegian Claims Link AS.

Trenger du vår hjelp i en forbrukersak? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.

kakkerlakker (Foto: Privat)
kakkerlakker (Foto: Privat)