Nav direktør Tor Saglie (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Nav direktør Tor Saglie (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Tor Saglie går av som Nav-sjef

61-åringen ønsker ikke å forlenge åremålet når det går ut neste sommer. Saglie blir i jobben til ny direktør er på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har ikke sagt opp jobben, kun varslet at jeg ikke søker nytt åremål om et år, sier Tor Saglie til nav.no.

– Jeg ønsker at ny leder er pekt ut i god tid før jeg slutter. Dette er en krevende jobb og det er viktig at Arbeidsdepartementet har tid til å finne en etterfølger, sier han.

Kritikk for Nav-reformen

Arbeidet med å finne en etterfølger er nå i gang, og Saglie blir i jobben til en ny direktør er på plass.

Tor Saglie har ledet direktoratet i fem år, først ett år som leder for interimsorganisasjonen, og fra 1. juli 2006 som arbeids- og velferdsdirektør.

Han har den senere tid fått mye kritikk for gjennomføringen av Nav-reformen. Lang ventetid og dårlig brukeroppfølging har gjentatte ganger blirr kritisert.

Ny jobb ved UiO

Neste sommer løper åremålsperioden på seks år ut, og tirsdag formiddag varslet altså Saglie at han ikke ønsker å forlenge åremålet.

– Som 61-åring må jeg erkjenne at jeg ikke har all verdens tid igjen i arbeidslivet. Samtidig er det flere ting jeg lenge har hatt har lyst til å jobbe med. Hvis jeg skal få gjort det, kan jeg ikke gå inn i en ny periode som leder av Nav, sier han.

Saglie går til ny jobb ved Universitetet til Oslo.

Roser direktøren

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier hun har forståelse for beslutningen.

– Jeg vet at Tor Saglie selv har tenkt grundig gjennom dette, og jeg har forståelse for hans beslutning, gitt det krevende arbeidet han har utført over flere år. Jeg er glad for at han informerer om dette i god tid, sier Bjurstrøm.

Statsråden roser det arbeidet Nav-direktøren har gjort.

– Saglie har ledet Arbeids- og velferdsetaten gjennom den mest omfattende organisasjonsreform i den norske velferdsstatens historie. Dette har han gjort på en måte som det står stor respekt av, forteller Bjurstrøm i en pressemelding.