Roald Bruun-Hanssen (Foto: TV 2/)
Roald Bruun-Hanssen (Foto: TV 2/)

Bruun-Hanssen ferdig som sportssjef i Brann

Roald Bruun-Hanssen går over til jobb i administrasjonen til Brann. Steinar Nilsen får hovedansvaret for det sportslige.

I en pressemelding mandag skriver Brann at klubben gjør organisasjonsmessige endringer som innbefatter både trener Steinar Nilsen og sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

LES OGSÅ: Brann-Nilsen: - Jeg har ansvaret
LES OGSÅ: - Et opprør er underveis

Nestsjef i administrasjonen
Roald Bruun-Hanssen blir nestkommanderende i administrasjonen og stedfortreder for daglig leder Lars Moldestad.

Stillingen som operativ leder/strategisk controller betyr at Bruun-Hanssen ikke lenger vil være sportslig ansvarlig i klubben, skriver Brann.no.

- Du kan si jeg går fra sentral midtbaneposisjon til midtstopper.

- Du kan si jeg går fra sentral midtbaneposisjon til midtstopper. Vi har jo sluppet inn mange mål i det siste så det kan jo være en god løsning, sa Bruun-Hanssen på en pressekonferanse.

Han føler ikke han får en mindre viktig jobb nå.

- Jeg får et annet ansvar enn tidligere. Det er kanskje større og viktigere. Jeg skal jobbe med å strømlinjeforme organisasjonen og være Lars' høyre hånd, sa Bruun-Hanssen.

TV 2-ekspert Lars Bohinen: Tror Nilsen kan sitte igjen som taper

Fungerende daglig leder Lars Moldestad fulgte opp med å påpeke at Bruun-Hanssen nå innehar ett av de to viktigste vervene i Brann nå.

- SK Brann må profesjonaliseres. Stillingen til Bruun-Hanssen er permanent og nødvendig. Det er så langt fra en degradering det kan komme, sa Moldestad.

Det er så langt fra en degradering det kan komme.

Blir trener og sportsdirektør
Steinar Nilsen vil som hovedtrener også bli hovedansvarlig for avdeling Sport i Brann. Han overtar med andre ord som ny sportslig leder i klubben etter Bruun-Hanssen.

Nilsen vil dermed kombinere jobben med rollen som hovedtrener.

- Men det blir ikke noe sololøp fra SN. Jeg har ansvaret for faginnholdet i Sport. Nå er det rått fokus på spillerstall og spillerlogistikk, sa hovedtreneren.

Når det kommer til forhandlinger med spillere er tanken at Bruun-Hanssen fremdeles skal bidra.

Steinar Nilsen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Moldestad varslet også at det er aktuelt med forhandlinger om ny kontrakt med Steinar Nilsen, som har engasjement ut neste år. En rekke spillere har kontrakter som går ut etter sesongen. Vurdering av disse blir nå en jobb for Steinar Nilsen.

- Jeg føler det må være en rød tråd fra A-laget og nedover der utviklingen er. Derfor mener jeg den som har ansvaret for A-laget også må ha ansvaret for utvikling. Men Nilsen blir ikke alene om dette. Han rapporterer til daglig leder, som igjen rapporterer til styret, sa Moldestad.

Forrige måned trakk Branns daglige leder Bjørn Dahl seg fra jobben. Han er erstattet med Lars Moldestad, som sitter i Brann-styret, frem til en permanent erstatter er på plass.

Roald Bruun-Hanssen har vært sportslig leder i Brann siden februar 2007. Han har blant annet fått kritikk for å ha bommet med spillerkjøp som Joachim Sjöhage og Njogu Demba-Nyrén de siste årene.