guacamole-(2) (Foto: Ørnuf Riisnæs / TV 2 hjelper deg)
guacamole-(2) (Foto: Ørnuf Riisnæs / TV 2 hjelper deg)

Produsenten innrømmer: Dette er ikke guacamole

Santa Maria: - Det er ikke meningen at det skal være guacamole

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Tex-mex-produsenten Santa Maria er ikke raus med avokadoen i sin guacamoledipp. Den inneholder faktisk så lite som 1,5 % avokado. Det til tross for at guacamole er en saus som i all hovedsak består av nettopp avokado.

Les også: Æsj! Ville du ha spist det her?

Les også: Fant skjult restaurantkjøkken bak hemmelig dør

Les også: Fant plast i pølsa

Har du lignende eksempler? Tips oss!

— Dette er en dipp og et snacksprodukt, noe som også går fram av bildet på boksen. Det er ikke meningen at det skal være guacamole, sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria.

— Ville blitt skuffet

God Morgen Norges egen kokk, Wenche Andersen er ikke overrasket over at det er så lite avokado i Santa Marias guacamoledipp, men synes navnet på dippen blir feil.

— Når de bruker ordet guacamole, så sier det meg som forbruker at dippen inneholder mye avokado. Jeg ville følt meg veldig skuffet hvis jeg kjøpte denne og oppdaget at den inneholder så lite som 1,5 % avokado, sier Wenche Andersen til TV 2 hjelper deg.

Se også: Lag guacamolen selv!

— Ikke naturlig med mye avokado

Produsenten mener det ikke lar seg gjøre å ha mer avokado i guacamoledippen.

— Hvis man skulle ha frisk avokado i et sånt produkt, så måtte det ha vært et kjøleprodukt. Når det ikke er en kjølevare kan det ikke være friske grønnsaker i det. Vi ønsker ikke å mislede noen med det navnet, men dette er et dipp-produkt, og det er ikke naturlig at det skal være mye avokado i det, sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria.

Har du lignende eksempler? Tips oss!

Følg oss på Facebook! Klikk her.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.