otto (Foto: TV 2 hjelper deg)
otto (Foto: TV 2 hjelper deg)

Her er Ottos store verktøytest

Riktig verktøy gjør halve jobben sies det. Snekker-Otto har tatt jobben for deg og testet det som gjelder når snekringen skal gjøres ordentlig.

Vår verktøyekspert, Otto Robsahm, har gjennomført store tester av driller, stikksag og kappsag for TV 2 hjelper deg. Felles for alle, er at de kommer i både en proffmodell og en amatørmodell. For å gjøre det lettere for deg å velge riktig har vi testet begge.

Se også: Slik sparer du tusenlapper på terrassen din! Vi har testet pris og service hos de syv største byggevarekjedene.

Testet kapp-og bordsag

Skal du legge parketten selv, eller trenger å få kuttet trevirket i en fei? Da kandet være lurt å investere i en kapp- eller bordsag. TV 2 hjelper deg og Otto har samarbeidet om å teste en rekke kapp-og bordsager på markedet.

Resultatet kan du lese her:

Kappsag

Bordsag

Går du med en oppussingsdrøm, eller lurer du på noe om testene?. Otto stilte tidligere opp til nettprat hos oss her på TV 2 hjelper deg. Der kom han med mange gode råd.

Les svarene fra Otto her.

Amatør eller proff?

Bør du kjøpe en proffdrill om du skal henge opp bildene, eller holder det med en fra amatørklassen? Det finnes en mengde driller, stikksager og kappsager på markedet, og prisene varierer i begge klassene.

Du kan få mye for pengen ved å velge en billigere utgave, men jobber du mye, kan det allikevel lønne seg i lengden å velge en dyrere og mer solid modell.

De billigste amatørdrillene fikk strykkarakter av vår verktøyekspert. Derfor er det viktig å tenke over hva du skal bruke verktøyet til, hvor ofte du skal bruke det og hvilke funksjoner du har mest bruk for, før du handler.

Drill

– Testvinneren i amatørklassen er soleklar og et meget godt kjøp, forteller Robsahm.

Likevel er det viktig å tenke over hva du skal bruke den til før du kjøper en drill.

Her kan du se hele testen av amatørdriller

Trenger du heller en proffdrill? Se Ottos test her.

Dersom du ser etter en drill på 10,8 volt, kan du se testen av slike driller her.

Stikksag

– Det er viktig at sagen har god basejustering og godt bladfeste, eller blir det vanskelig å skjære en fin bue, forklarer vår verktøyekspert Otto Robsahm.

Vil du ha en stikksag i proffklassen, se den store testen her.

Dersom det holder med en sag fra amatørklasse, bør du se denne testen.

Vi har også testet elektriske sager. De kan du lese om her.

Trenger du vår hjelp i en forbrukersak? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.