Terrasse (1) (Foto: TV 2 hjelper deg)
Terrasse (1) (Foto: TV 2 hjelper deg)

Her kan du spare flere tusen på ny terrasse!

Vi har testet pris og service hos de syv største byggevarekjedene.


Det er høysesong for terrassebygging, og vi har i samarbeid med kjendissnekker Otto Robsahm testet både pris og service for deg, så du lettere skal kunne velge.

Vi har besøkt syv butikker i de syv største byggevarekjedene i Norge. Hver butikk besøkte vi to ganger, for å dokumentere service og kunnskapsnivå. Vi har sjekket hvilke kontrollspørsmål de stiller når vi forteller at vi skal bygge en terrasse som skal være ca 20 kvadratmeter, og bedt om å få en liste over alt vi trenger.

Snekker-Otto har også vært med å vurdere servicenivået.

Otto Robsahm har testet det du måtte trenge av utstyr og verktøy til å pusse opp hjemme. Se alle testene her!

For alle andre tester, besøk Testbasen.

Flere tusen kroner å spare

Byggmax er testvinner på pris, men tapte på service. Omvendt, er det testens servicevinner XL-bygg som er dyrest i vår terrassetest, til tross for at de også ga oss en alternativ måte å bygge terrassen på hvor vi ville ha spart rundt 3000 kroner.

Prisrangeringen under er basert på den listen som Snekker-Otto har satt sammen over alt vi trenger for å bygge terrassen på 4.20x4.70 som vi viser i reportasjen.

Terrassen skal festes i veggen og bygges på søyler.

— Dersom du er smart setter du av tid til å sjekke priser. Som vi ser i prisoversikten så kan man sage prisene med flere tusen kroner dersom man shopper rundt litt, sier Otto

Til å bygge en terrasse trengte vi disse materialene.

4 stk

støperør 25 cm i dm

8

Sekker med støp

4 stk

Vanlige stolpesko

1 pakke

Stolpesko spiker

12.6 meter

2x8 plank

37,6 meter

2x6 plank

164,5 meter

Terassebord minimum 28x120 størrelse

10 meter

Terassebord minimum 28x120 størrelse

6 stk

Ekspansjonsbolter til å feste i grunnmur 8x100

1 pakke

6x90 treskruer, minimum 100stk

1 pakke

Terasseskruer 1000

Ved å klikke her kan du se hva de enkelte materialene kostet i hver butikk.

Byggmax billigst

Billigst ut i testen kom Byggmax. Her kom terrassen på totalt Kr 5518,0, mens den dyreste butikken i undersøkelsen var XL-Bygg. Her kostet Kr 8 420,38, så velger du rett butikk kan spare nesten 3000 kroner.

Prisene i testen var:

1) Byggmax - Kr 5518,01

2)Maxbo - Kr 5823,05,-

3) Coop Obs! bygg - Kr 5 944,43,-

4) Byggmakker - Kr 6 348,63

5) Byggern - Kr 6972,95

6) Byggeriet - K r 7 403, 48

7) XL- BYGG - Kr 8 420,38,-

Ved å klikke her kan du se hva de enkelte materialene kostet i hver butikk.

XL-Bygg vinner på service

1. XL-Bygg Asker

XL Bygg er vår testvinner på service. Begge gangene vi var innom, ble vi møtt av hyggelig personale som tok seg god tid og satte seg ned med oss for å tegne og forklare. Vi fikk vite om flere typer materialer og forskjellen på dem, og fikk anbefalinger om hvorfor vi burde velge det ene framfor det andre ut i fra forskjellige omstendigheter.

Det ble stilt flere kontrollspørsmål underveis, og satt opp en fullstendig liste. Men det som virkelig trakk denne butikken helt opp til topps i testen, er at da alt var ferdig utregnet, ble det foreslått en annen metode – at vi heller la terrassen på Leca. (Vi sjekket denne metoden med Otto i etterkant, og han bekreftet at dette var en helt OK måte å gjøre det på som et alternativ til å bygge på søyler). På denne måten sparte selgeren oss for 3000 kroner! Vi følte oss trygge og ivaretatt, XL-Bygg er derfor vår testvinner på service.

2. Maxbo Alnabru

Det er lite som skiller mellom Maxbo og XL-Bygg. At XL-Bygg foreslo flere ting som kunne spare oss for penger, var det som var avgjørende for at de skulle slå Maxbo i testen. På Maxbo fikk vi hjelp til det vi trengte, og selger stilte en del kontrollspørsmål. Den ene gangen vi var innom, fikk journalisten følelsen av å få et grunnkurs i terrassebygging, og dette trekker selvfølgelig opp når bakgrunnen for testen er at vi skulle fremstå som uerfarne folk som skulle gjøre dette for første gang. Vi fikk med oss fullstendig liste, og det var greit og kjapt levert.

3. Byggmakker Brobekk

Her tok det lang tid og få svar, og det ble en del diskusjon mellom selgerne om hva som trengtes og hvordan det skulle gjøres. Dette skapte en del usikkerhet, da de egentlig ikke var helt enige. Men alt i alt, den tredje beste servicen i testen.

4. Byggern Nordby

Her følte vi oss trygge på at fagkompetansen var i orden. Selger stilte en del spørsmål og forklarte oss litt underveis. Den ene gangen fikk vi lista skrevet kjapt og greit mens vi var tilstede i butikken. Den andre gangen fikk vi ikke hjelp med lista. Vi fikk da beskjed om at selger skulle ringe senere med priser, og han ville ikke maile. Etter at vi forlot butikken hørte journalisten aldri noe mer, og det ble heller ikke lagt igjen noen beskjed på mobilsvar.

5. Coop Obs! Bygg Vinterbro

Her ble vi møtt av vennlig selger som var innstilt på å hjelpe. Han hørte på hva vi hadde å si, så på tegningene og satte opp en liste. Men, han virket litt usikker og litt sein da han skulle regne sammen pris. Selger hadde ikke pris på stolpeskoene. Dersom vi skulle få med pris på dette også, måtte vi selv gått rundt i butikken og funnet ut av det. Litt frem og tilbake med andre ord, noe som ikke er særlig artig hvis det er kø. Listen vi fikk med oss herfra, var begge gangene mangelfull.

6. Byggeriet Moss

Her ble vi ikke mottatt med mye vennlighet, men følte begge gangene at vi var til bry da vi spurte om hjelp til å sette opp en liste. Vi fikk beskjed om at dette ville ta altfor lang tid, og de kunne ikke regne ut prisen for oss mens vi sto der, till tross for at det ikke var andre folk i butikken. Men, selger stilte til slutt noen få spørsmål, tok kopier av tegningene, og lovet å ringe tilbake. Den ene gangen fikk han også en e-postadresse, og lovte å sende lista på mail. Ingen av oss har hørt noe mer fra Byggeriet siden vi forlot butikken.

7. Byggmax Abildsø

Selger var hyggelig nok, men det var lite hjelp å få annet enn en henvisning til butikkens nettside. Her kunne vi lese mer om hva vi trengte for å bygge terrassen, var beskjeden. Det var ingen i butikken som kunne svare på hvilke materialer vi trengte eller hvilke priser de hadde. Derfor, om du ikke har bygget en terrasse før, og trenger hjelp og råd, ikke gå til Byggmax.

Trenger du vår hjelp i en forbrukersak? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.