Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det åpner stadig flere og flere vinbarer i Norge. Folk er blitt mer interessert i vin, de reiser mer og vil prøve nye ting.

– Folk nøyer seg ikke bare med å ta en flaske vin, de vil smake masse forskjellig, forteller Camilla Schjølset, vinkelner på «Druen restaurant og vinbar», på Aker Brygge i Oslo.

Christer Berens besøkte «Druen». Se reportasjen her!


Smaksprøver

På vinbaren kan man velge å kjøpe vin på glass eller smaksprøver på 3 eller 6 centiliter.

- Fordelen med å servere vin på glass er at man kan prøve flere og kanskje også mer eksklusive viner, uten å måtte kjøpe hele flasken, sier Christer Berens.

Nye vinskap

Nå finnes det også vinskap på markedet som gjør at holdbarheten til vinene blir bedre.

Ved å tilsette argongass, kan vinene stå åpnet i inntil tre uker uten å tape seg i kvalitetet.

Les også: Vin fra Italia

Ukens vintips fra Christer Berens: Til et variert tapasbord

vin-flaske

Hvitvin: La Chablisienne Petit Chablis Vibrant 2007. Varenummer: 30839. Kr 149,90

Rødvin: Ruvei Barbera d'alba 2007. Varenummer: 40179. Kr. 149,90

Rosévin: Langmann Schilcher Klassik 2008. Varenummer: 10218. Kr. 114,-

Les også: Christer Berens: Vin fra Piemonte

Les også: Alle Christers vintips denne sesongen

Få Christers vintips på mobilen. SMS: Send VIN til 1984 (5 kr).