STØTTER DRAPSTRUSLER: Den omstridte 24-åringen Mohyeldeen Mohammad ber en av sine Facebook-venner, Irfan Bhatti, «om å spre denne fatwa vår onkel har gitt ut», etter at ko kurdere rev ut og brente deler av Koranen. (Foto: Montasje)
STØTTER DRAPSTRUSLER: Den omstridte 24-åringen Mohyeldeen Mohammad ber en av sine Facebook-venner, Irfan Bhatti, «om å spre denne fatwa vår onkel har gitt ut», etter at ko kurdere rev ut og brente deler av Koranen. (Foto: Montasje)

Mohyeldeen støtter drapstrusler mot kurdere

Kaller Krekars angivelige drapstrusler mot to norske kurdere etter brenning av Koranen for «vår onkels fatwa».

Søndag fortalte Dagbladet at to kurdere bosatt i Norge er blitt utsatt for drapstrusler etter at de i protest rev ut og brente deler av Koranen, og filmet hendelsen.

De to mennene, som er 34 og 36 år gamle, hevdet overfor avisen at det er mulla Krekar som har spilt inn truslene.

Oppfordret muslimer til å drepe

Krekar har siden januar oppholdt seg på hemmelig sted etter at en ukjent person løsnet skudd mot mullaens leilighet på Grønland i Oslo, og var også innlosjert på Plaza hotell midt i Oslo.

I lydopptaket oppfordres alle muslimer til å drepe på grunn av koran-brenningen, og stemmen på opptaket spør om det er noen som tør drepe.

Oppfordringen om å drepe de to kurderne har ført til trusler og hatske meldinger mot dem. Flere videoer med bilder fra bokbrenningen er spredt på internett.

I videoen rives det ut sider fra muslimenes hellige bok, Koranen, før sidene blir satt fyr på. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

En av dem som reagerer sterkt på brenningen av muslimenes hellige bok og støtter drapstruslene, er Mohyeldeen Mohammad, som i vinter skapte sjokkbølger da han advarte mot terroranslag mot Norge under en karikaturdemonstrasjon på Universitetsplassen i Oslo i februar.

Arfan Bhatti blant demonstrantene som var samlet på Universitetsplassen i Oslo i vinter, i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet.
Les også: Forsvarer drap på homofile

Mohyeldeen kontaktet Bhatti

På Facebook har han oppfordret Arfan Bhatti om å spre videre drapstruslene, og hevder de to kurdernes handlinger er verre enn Dagbladets trykking av Muhammedkarikaturene.

– Bror, jeg ber deg, for Allahs skyld, om å spre denne fatwa vår onkel har gitt ut, og vekk Ummah, for dette er verre enn karikaturene av februar, skriver Mohyeldeen Mohammad i meldingen som ble postet på Arfan Bhattis Facebookside søndag.

Arfan Bhatti sier i en kommentar til tv2nyhetene.no at han har sendt en melding til en av de to kurderne bak koranbrenningen, men vil ikke fortelle hva innholdet i meldingen hans var.

– Jeg har sendt en privatmelding til en av de to, og innholdet i den meldingen står ved lag. Utover det støtter jeg hver og en sin oppfordring om å boikotte de to, om det kommer i form av å advare og gjøre andre muslimer oppmerksomme mot dem, eller oppfordring om å ta avstand fra de to, skriver Arfan Bhatti i en epost.

Meldingen fra Mohyeldeen Mohammad ble lagt ut på Arfan Bhattis Facebook-side søndag. (Foto: Skjermdump)

Drapstruet forstår ikke reaksjonene

36-åringen som er utsatt for drapstruslene sier til tv2nyhetene.no at han ikke forstår de ekstreme reaksjonene som kommer fra muslimer i Norge.

– Videoen vi laget har ingenting med Krekar og norske muslimer å gjøre. Vi laget videoen som en protest mot at Saddam Hussein henviste til Koranen da han angrep kurderne i Nord-Irak under al-Anfal-kampanjen, sier kurderen som er bosatt på Østlandet.

36-åringen hevder at han har vært i kontakt med Krekar på telefon for å spørre ham om hvorfor drapstruslene ble fremsatt, og at Krekar i samtale med ham skal ha innrømmet truslene.

Politiet har mottatt anmeldelsen

Politiadvokat Margrete Velund ved Grønland politistasjon bekrefter overfor tv2nyhetene.no at drapstruslene er politianmeldt, og at saken blir etterforsket av politiet.

– Jeg kan bekrefte at anmeldelsen er registrert i dag. Vi vil begynne å jobbe med denne saken nå, sier Velund til tv2nyhetene.no.

Tv2nyhetene.no har bedt Mohyeldeen Mohammad om å kommentere saken, men han har ikke besvart henvendelsene.