BENT_HOIE_0 (Foto: TV 2)
BENT_HOIE_0 (Foto: TV 2)

Mener styret i Vestre Viken HF bør trekke seg

Høyre og Frp mener at flere sykehustopper i Vestre Viken HF bør vurdere å trekke seg.

Klinikkdirektør for Kirurgisk klinikk ved Sykehuset Asker og Bærum, Elisabeth Kaasa, ga mandag beskjed om at hun går av. Sykehusdirektør Erik Omland trakk seg tidligere denne måneden etter at det ble klart at sykehuset ulovlig hadde flyttet på tidsfrister for behandling av pasienter.

Stortingsrepresentant Bent Høie (H) som leder helsekomiteen på Stortinget, mener at også styret ved helseforetaket bør vurdere å gjøre som Kaasa – og trekke seg.

– Jeg har forståelse for at hun har gått, men jeg synes det er feil hvis ansvaret skyves nedover i organisasjonen. Først og fremst er problemene den øverste ledelsen og styrets ansvar. Jeg mener styret må vurdere sin stilling, sier han til VG Nett.

Høie får støtte fra Frps helsepolitiske talsmann Per Arne Olsen som mener at saken tidlig er blitt preget av at det ble jaktet på syndebukker.

– Det virker som om sakens omfang er større enn man sett utenfra kunne ha drømt om. Det er ikke den enkelte legesekretær som er skyldig, men en ukultur. Og kulturen er et ledelsesansvar.

SVs helsepolitiske talsmann Geir-Kjetil Hansen mener at Kaasas avgang understreker alvoret i saken. Han er enig med sine politikerkolleger i at styret har det overordnede ansvaret, men ønsker ikke å peke på enkeltpersoners rolle. (©NTB)