– Norge er den store taparen i Barentshavet

Norge er den store taparen i grenselineavtalen med Russland. Det meinar Fiskebåtredernes Forbund som seier Norge har gitt frå seg store områder.

MISFORNØYD: Norge er den store taperen i grenselineavtalen med Russland. Det meinar Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund som seier Norge har gitt frå seg store områder.  (Foto: Per Christian Dyrø / TV 2)
MISFORNØYD: Norge er den store taperen i grenselineavtalen med Russland. Det meinar Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund som seier Norge har gitt frå seg store områder. (Foto: Per Christian Dyrø / TV 2)

- Dette er ein svært dårleg avtale. Norge er den store taparen og har gitt frå seg store områder, seier ein misnøyd administrerande direktør Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund til Tv2 Nyhetene. Forbundet organiserer havfiskeflåten i Norge som er fiskebåter over 28 meter. Gråsona er norsk - 95 prosent av gråsona i Barentshavet er i utgangspunktet norsk område. Når Norge gir frå seg halvparten til Russland så seier det seg sjølv at russarane

Mer innhold fra TV 2