mercedes front
mercedes front

Så mye ny Mercedes får du for 350 000,-

Du får slett ikke ribbet bil - selv om du kjøper billigste C-klasse.

I forrige uke slapp vi nyheten: Mercedes har gjort et solid priskutt på sin C-klasse og selger nå bilen fra 349 900 kroner. Så stor Mercedes til under 350 000 kroner - det har vi ikke sett på mange år!

Til denne prisen får du en C 180 CDI sedan. Pristillegget opp til stasjonsvogn er på 25 000 kroner.

Ikke ribbet

Men spørsmålet er selvfølgelig hvor mye bil du egentlig får for pengene dine - og hvor mye ekstra du må legge i for å få en noenlunde fornuftig utstyrt modell. Premium-merkene har en tendens til å ta seg svært godt betalt for "ekstra" utstyr. Dermed blir en i utganspunktet ganske rimelig bil slett ikke så rimelig når du er ferdig med å krysse av.

Den gode nyheten er derfor at billigste C-klasse slett ikke er ribbet. Mercedes har kommet med oversikten på hva som er standardutstyr og til å være en innstegsmodell den ganske omfattende.

LES OGSÅ: Audis nye minstemann er en prisbombe

Utstyrslista

Her er noe av det som er standard på denne bilen:

Thermatic 2-sone klimatiseringsautomatikk, Ratt og girspak i skinn,16" lettmetallfelger, gjennomlastning med nedfellbare bakseter 1:3/2:3, kjørecomputer og multifunksjonsratt, utetemperaturmåler, regnsensor, delelektriske seter, bakkekjøringsassistent, syv airbager og elektriske ruter både foran og bak.

I tillegg kan du selvfølgelig få bilen både i Elegance og Avantgarde - og velge mellom et lite hav av ekstrautstyr i tillegg, hvis du ønsker det.

Blir fort 400 000,-

- Denne utstyrslista er gode nyheter for de som vurderer billigste C-klasse. Her får du rett og slett det meste av det du "trenger". Litt på toppen av dette og så passerer nok stasjonsvogna 400 000 kroner. Men det er fortsatt gunstig for denne bilen, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Importøren regner med å selge rundt 1200 C-Klasse i år – hvorav minst 300 vil være med den nye 180 CDI-motoren. De regner også med at sedanmodellen vil øke sin andel som følge av den nye prissettingen.

Les testen av spare-Mercedesen her

PS-C-klasse-stv
PS-C-klasse-stv