PÅ NORGESBESØK: Russlands president Dmitrij V. Medvedjev og presidentfrue Svetlana Medvedjeva kommer på statsbesøk til Norge 26. 27. april. (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP)
PÅ NORGESBESØK: Russlands president Dmitrij V. Medvedjev og presidentfrue Svetlana Medvedjeva kommer på statsbesøk til Norge 26. 27. april. (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP)

Slik blir Medvedjevs besøk i Norge

Tett program for den russiske presidenten under statsbesøket i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den russiske presidenten Dmitrij Medvedjev og hans kone Svetlana Medvedjeva lander på Gardermoen mandag formiddag klokken 10.30.

Kongelig vertskap

Det er Kong Harald og Dronning Sonja som er vertskap under statsbesøket.

Statsbesøket innledes med en offisiell mottakelse med Kongens Garde på Slottsplassen, før det russiske presidentparet skal møte stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) og hans kolleger i presidentskapet på Stortinget. Deretter blir det lunsj på Slottet klokken 13.

– Terror lite sannsynlig

Sikkerhetsopplegget rundt besøket til Russlands president Dmitrij Medvedjev mandag er langt mindre enn da USAs president Barack Obama kom til Oslo i september.

– For publikum så vil det være mindre inngripen i gatene. De vil se en del tiltak, men vi har også en hel del tiltak som ikke vil bli sett, sier Rune Bjørsvik, innsatsleder ved Oslo politidistrikt, til TV 2 Nyhetene.

Se reportasje om sikkerhetstiltakene i videovinduet under (reporter Troy Gulbrandsen):

420755

Politiet i Oslo mener de har den sikkerheten som er nødvendig ut fra de trusselvurderingene de har fått, og påpeker at mange av sikkerhetstiltakene ikke kan ses fra gata.

Les også: Færre sikkerhetstiltak for Medvedjev enn Obama

Travel dag

Etter lunsj går det slag i slag, først med kransenedleggelse ved Nasjonalmonumentet på Akershus festning.

Følget skal videre spasere til Forsvarsmuseet hvor de vil få en omvisning. Museumsbesøket etterfølges av en ny kransenedleggelse på det russiske krigsmonumentet på Vestre Gravlund, sammen med det norske kongeparet.

Ut på ettermiddagen skal den russiske presidenten sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap), delta på et næringslivsseminar for norske og russiske selskaper.

Her skal man blant annet diskutere nordområdene, delelinjeforhandlinger og andre forhold som angår Norge og Russland.

Galla på Slottet

Mandagens travle program skal avsluttes med gallamiddag på Slottet.

Blant de gjestene er nærings- og samfunnslivstopper, samt utvalgte lokale representanter fra bedrifter som har forretningssamarbeid med Russland på ulike måter.

Etter det TV 2 kjenner til skal Medvedjev og hans følge overnatte på ærverdige Grand Hotel.

Møte med Stoltenberg

Første post på programmet tirsdag morgen er et besøk til regjeringskvartalet, hvor president Medvedjev skal ha politiske samtaler med statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Etter en felles pressekonferanse skal statsbesøket avsluttes med lunsj på Akershus festning.

I tillegg til disse offisielle møtene, har Medvedjev og presidentfruen sitt eget program begge ettermiddagene.