VRAKET: Terje Søviknes ble ikke valgt inn i Frps sentralstyre.  (Foto: TV 2)
VRAKET: Terje Søviknes ble ikke valgt inn i Frps sentralstyre. (Foto: TV 2)
soviknes (Foto: TV 2)
soviknes (Foto: TV 2)

Søviknes: – Jeg er ydmyk og takknemlig

Partiskjebnen til Terje Søviknes avgjøres nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Frps landsmøte på Gardermoen er det søndag valg til sentralstyre.

Terje Søviknes er kandidat, men det rikspolitiske comebacket hans er truet. I kulissene lurer nemlig stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

Foreløpig leder Hoksrud klart kampen om plass i sentralstyret, men et kompromiss i partiet åpner for at begge kan bli valgt inn.

Ved 11-tiden søndag presenterte kandidatene seg før valget.

– En tryggere, bedre og mer omsorgsfull politiker

– Det er spesielt for meg å stå her foran dere her i dag, snart ni år etter at jeg gikk ut av sentralstyret. Jeg skal ikke dvele så mye ved det som ligger bak oss, men jeg har lyst til å si at jeg er ydmyk og takknemlig over å få denne muligheten i dag. Og jeg tør og påstå, at det er en tryggere, bedre og mer omsorgsfull politiker som står her i dag, sa Søviknes under sin presentasjon foran landsmøtet.

– Tid for å tilgi

Det er ni år siden Terje Søviknes trakk seg som nestleder etter å ha innrømmet å ha hatt seksuell omgang med en 16-åring. Frp-leder Siv Jensen mener han bør bli tilgitt.

– Mange mener mye om ham. Men han har til tross for mye av det han har vært igjennom fått fornyet tillitt i Os kommune hvor han er ordfører. Det sier vel litt om at når de aller nærmeste har tilgitt og har tillitt, så er det noen flere som snart burde få det. Jeg er veldig lei av måten han blir behandlet på, uavhengig av denne saken, sier Jensen.

Les også: Tiden er inne for å tilgi

Fire personer kjemper om tre ledige plasser i sentralstyret. Det er Morten Høglund som sitter i utenrikskomiteen på Stortinget, Kristan Dahlberg Hauge som er kommunalråd for Frp i Trondheim, stortingsrepresentant Bård Hoksrud og ordfører i Os, Terje Søviknes.

Siv Jensen ble søndag gjenvalgt som leder for partiet.