tea_party_hagen (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)
tea_party_hagen (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)

Amerikansk frihetskjemper på Frp-landsmøtet

Amerikaneren Tim Phillips tok Frp-landsmøtet med storm. Men i Arbeiderpartiet kaller de ham en løgner og forfalsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim Phillips er president i organisasjonen Americans for Prosperity, som er en del av «Tea Party»-bevegelsen i USA.

Denne bevegelsen slåss mot den amerikanske helsereformen og for individets suverene rett til selv å bestemme det meste. Visepresidentkandidat Sara Palin er en av forgrunnsfigurene i denne bevegelsen, som befinner seg langt til høyre i amerikansk politikk.

Individet først

Og Tim Phillips ble tatt godt imot av Fremskrittspartiet. De hadde invitert ham til landsmøtet for å snakke om grasrotbevegelsenes muligheter. Og med sitt voldsomme angrep på makta i hovedstaden, for individets frihet og motstand mot alt som smaker av statlig styring, traff han Frp-erne i hjertet.

– Vi stoler på individet, at de kan ta de rette avgjørelser for sine liv, sine familier og sine forretninger. Venstresiden stoler på kollektive løsninger, sier Phillips til TV2

«Dirty tricks»

Men mannen er ikke like populær overalt. I Arbeiderpartiet går de langt i å kalle han en juksemaker som har drevet svertekampanjer og løgnkampanjer betalt av steinrike amerikanske familier.

– Hvis det er denne form for grasrotkampanjer Frp legger seg på så ser jeg framtiden mørk i møte, sier partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet.

– Frykter du at Frp nå lærer seg å bruke «dirty tricks»?

– Ja, det er jo det han kan. Det er dirty tricks og forfalsknerier og svertekampanjer og masse penger til å kunne spre dette som er hans varemerke, sier Johansen.

Skuffende

– Det er skuffende å høre dette fra andre politikere, svarer Phillips

– Men dette bare beviser at disse angrepene springer ut ifra en svakhet. Ideene, ideologiene til venstresiden har problemer. Det de har igjen er personangrep, sier Phillips til TV 2 Nyhetene.

Og ingenting på Frp-landsmøtet tydet på at kritikken mot Phillips nådde fram. Han fikk trampeklapp etter sitt times foredrag på landsmøtet på Gardermoen.