Fremskrittspartiets leder Siv Jensen under Fremskritspartiets landsmøte på Clarion Hotell på Gardermoen lørdag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen under Fremskritspartiets landsmøte på Clarion Hotell på Gardermoen lørdag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Siv Jensen: – Folk forventer regjeringsskifte

Frp-leder Siv Jensen mener hun har folket i ryggen i kampen for en ny regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Nyhetsfrokost på TV 2 Nyhetskanalen lørdag ønsket ikke Jensen å spekulere på om hun holder nyttårstalen som statsminister i 2014.

Må ikke slåss

Gjennomsnittet av meningsmålingene viser at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 23,9 prosent, mens de fikk 22,9 prosent ved stortingsvalget i fjor høst. På enkelte målinger har Høyre og Fremskrittspartiet hatt flertall.

– Både Frp og Høyre gjør det bra, og det betyr at det er kraftfulle forventninger i det norske folk om å få en borgerlig flertallsregjering etter valget i 2013, sier Jensen.

Les også bloggen: Sivs drøm om makt

En analyse av alle målingene TNS Gallup har laget for TV 2 etter stortingsvalget i fjor høst viser at Fremskrittspartiet mister 50.000 flere velgere til Høyre enn de henter tilbake. Høyre henter også langt flere velgere fra Arbeiderpartiet enn hva Fremskrittspartiet gjør.

– Vi klarer ikke få et flertall av å slåss om de samme velgerne, sier Jensen.

Hun mener det ikke betyr så mye hvem som er størst på borgerlig side, så lenge de to partiene kan samarbeide.

– Jeg synes ikke vi skal måle vår suksess i våre potensielle samarbeidspartnere, sier Jensen om konkurranseforholdet med Høyre.

Nekter å svare

Frp-lederen slo i landsmøtetalen sin fredag fast at det ikke er noe alternativ til valgseier for partiet i 2013.

Les også: Nederlag er ikke noe alternativ

I nyhetsfrokost lørdag ønsket ikke Frp-lederen å si hva som skjer dersom hun ikke lykkes med å bringe partiet til makt.

– Nå skal vi ta nye milepæler og vi har en ambisjon om å komme i regjering, ikke for å søke makt for maktens skyld, men vi har en ambisjon om å forandre Norge, sier Jensen.

– Går du av dersom du ikke lykkes med å bringe partiet inn i regjering?

– Det synes jeg var et underlig spørsmål, sier Jensen.

Søviknes er klar

Frp-lederen gjorde det fredag klart at partiet har tilgitt Terje Søviknes for saken som gjorde at han måtte forlate rikspolitikken for ni år siden.

Les også: Tiden er inne for å tilgi

Selv om Frp-lederen mener Søviknes er godt kvalifisert til å sitte i sentralstyret, nekter hun å si om hun vil stemme på ham.

– Det er ikke noe sånn at jeg sitter og velger ut hvem som skal ditt og hvem som skal datt, sier Jensen.

– Dersom Søviknes blir valgt, er det første skritt på vei tilbake i rikspolitikken som stortingsrepresentant og en fremtid i partiledelsen?

– Det er helt og holdent opp til ham, hans fylkeslag og resten av partiet. Vi nominerer og velger våre personer på bred basis, sier Jensen.