Tommy Steine
Tommy Steine

Slik kurerte Tommy Steine dødsangsten

- Jeg fant ut at jeg hele tiden var redd for tiden etter at jeg døde.

Tommy Steine kurerte sine egne grenser i kjendisvertsjonen av 71 grader nord på TVNorge. Det var tøft - og tøffere enn folk kunne tro, ifølge Steine selv.

- Hadde de sagt til meg på forhånd det jeg skulle gjøre, så hadde jeg aldri i livet gått med på det. Jeg hadde rett og slett ikke turt, og jeg er overbevist om at jeg ikke hadde klart det.

Hadde dødsangst

Tommy hadde nemlig dødsangst allerede før han deltok i den beinharde realityserien. Hans liv som stand-up komiker gir nemlig mange ensomme stunder.

- Jeg har jo 150 dager i året hvor jeg er helt alene og reiser rundt. Det er mye tid til å tenke, og når jeg er alene kommer det mange teite tanker. Du begynner å bli utrolig redd for at du skal fly hjem dagen etterpå og begynner å tenke på om det går noen tog fra Tromsø, er det lurt av meg å kjøre bil ut til flyplassen. Man blir litt handlingslammet og redd for å ta fatt i det, sier han åpenhjertig.

Dødsangstanfall

På TV kjenner vi Tommy Steine som en gladgutt. Men i et intervju med Radio Norge kunne han avsløre at han egentlig hadde dødsangst.

- Jeg fikk vel ikke noen dødsangstanfall, men enkle ting som at du fikler med mobil når du kjører bil også er du litt uoppmerksom i en sving, får man vanligvis en liten reaksjon. Noen ganger har jeg opplevd å få helt noia å bare måtte kjøre inn til siden og puste ut.

Måtte få hjelp

Tommy trengte hjelp, og fikk anbefalt boken Tenk deg glad av psykologen David Burns. Her fikk han teknikker til å helbrede seg selv.

- Der var det faktisk et helt kapittel om det å ha dødsangst. jeg begynte å lese kapittelet, det er også en trening i det, også gikk det utrolig lett over. Jeg fikk de dumme tankene ned på et papir og jeg prioriterte hva jeg var redd for, og om jeg var det før, under eller etter jeg dør. Jeg fant ut at jeg hele tiden var redd for tiden etter at jeg døde. At jeg skulle sveve over og se ungene mine få en annen pappa og dama få en ny type og at de har det mye bedre enn de hadde det med meg. Det er helt teite ting.

- Dette virker som mye godt materiale til det nye komishowet ditt?

- Det kommer mye selvransakelse.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)