2009 mercedesbenz mlclass1[
2009 mercedesbenz mlclass1[

Stjal GPS-utstyr for 100.000 kroner

Tyvene forsøkte seg på flere biler før de lyktes å få fingrene i det dyre Mercedes-utstyret.

Klokka 04 i natt slo tyvene til mot Bertel O. Steen på Jessheim. De hoppet over gjerdet og brøt seg inn i tre biler av typen Mercedes ML,

– Fra en av bilene fikk de med seg navigasjonsutstyr for nærmere 100.00 kroner, sier daglig leder Jon Arne Krogsæter til rb.no.

Tyvene er fanget opp av overvåkingskameraer og oppfattes som profesjonelle av Krogsæter.

LES OGSÅ: Dette er biltyvens største mareritt

Få spor

– Det er ikke unggutter som har vært på ferde her. De har gått profesjonelt til verks. Alle bilene er forsøkt åpnet på samme måte; ved å ta ut listene, sier Krogsæter.

Operasjonsleder Jan-Erik Fossneset i Romerike politidistrikt opplyser at politiet har vært på stedet i morgentimene da innbruddet ble meldt.

– Vi har få spor å gå etter foreløpig, men vi har opprettet en sak og lensmannskontoret i Ullensaker vil følge opp, sier Fossneset.

Navigasjonspakke

Tyvene ble avbrutt da alarmen i en av de tre bilene begynte å ule. Men de rakk altså å få med seg utstyr anslått til 100.000 kroner.

– Dette er en navigasjonspakke som har sittet i en av ML'ene. Det er GPS, kartverk, cd-spiller og radio. Det som gjør at hele pakken blir så dyr er at det er en vanskelig monteringsjobb med mye dyrt utstyr, som fiberoptiske kabler, sier Krogsæter.

To av de tre bilene er eid av Bertel O. Steen for videresalg, mens den siste bilen var inne for reparasjon. – Den som ikke vi eier fikk kun skader på en rute og vil trille ut herfra som ny, sier Krogsæter

Flere bil-saker fra rb.no finner du her: