Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er stadig flere som har henvendt seg til oss etter oppslagene om hiv-smitte etter bordellbesøk i Bergen, sier smittevernoverlege i Bergen kommune, Øystein Søbstad, til TV 2.

– De som har tatt kontakt med oss i dag har vært veldig bekymret. De har vært redd fordi tross alt er hiv en dødelig sykdom, sier smittevernoverlegen til TV 2 Nyhetene

Fire menn og en kvinne har kontaktet smittevernkontoret etter at mediene omtalte saken torsdag.

– Vi gir alle som er i faresonen råd om å teste seg så fort som mulig, sier Søbstad. Han håper flere tidligere kunder på bordellet vil ta kontakt fredag og de neste dagene slik at de kan spore om smitten har spredt seg. Søbstad sier de som er i risikosonen bør kontakte smittevernkontoret eller fastlegen sin.

Hemmelig homsebordell

Tropic Sauna og Solstudio skal ha vært brukt som et homsebordell i lang tid. En ansatt skal ha blitt hivsmittet mens han jobbet som prostituert der. Politiet vet også at minst én kunde ble smittet på bordellet.

Politiet i Bergen aksjonerte onsdag kveld mot solstudioet. Flere av dem som jobbet på solstudioet skal ha hatt sex med kundene. En av de ansatte har forklart at betalingen for de seksuelle tjenestene gikk rett til eier av solstudioet.

Eieren, som er i 70-årene, er siktet for hallikvirksomhet og hivspredning. Han nekter straffskyld.

Se nyhetsreportasje: (Artikkelen fortsetter under).

Alvorlig med hivspredning

– Hiv er fortsatt en meget alvorlig diagnose. Vi er veldig glade for at dette kan bli stoppet nå. Et slikt studio kan være et arnested der det fort kan bli smitte, sa Søbstad til TV 2 torsdag.

– Det som er sikkert er at innenfor det homofile miljøet, der menn har sex med menn, er risikoen for smitteoverføring svært mye høyere enn under andre omstendigheter for eksempel i hetrofilt samleie, sier Søbstad.

Utekontakten i Bergen går nå i gang med en kartlegging av menn som selger seksuelle tjenester. De innrømmer å ha for lite kontroll med mannlig prostitusjon i Bergen.

– Dette er et felt hvor vi har svært begrenset kunnskap, og vi er avhengige av å få informasjon fra og samarbeid med viktige ressurspersoner, sier Marit Grung, leder for Utekontakten.