NEKTET Å KOMME FRIVILLIG: En mann forskanset seg i et hus i Mo i Rana etter at han stakk ned og drepte en politimann onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
NEKTET Å KOMME FRIVILLIG: En mann forskanset seg i et hus i Mo i Rana etter at han stakk ned og drepte en politimann onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Ingen skytevåpen funnet hos drapssiktet 62-åring

Politiet har ransaket leiligheten til den drapssiktede mannen og tatt beslag i flere kniver og brekkjern. Men ingen skytevåpen ble funnet.

Fredag formiddag opplyste politiet i Salten at leiligheten der politibetjent Olav Kildal ble knivstukket og drept onsdag, er ferdig ransaket.

Funnet kniver, men ingen skytevåpen

– Det er tatt beslag i én pc, to kniver og to brekkjern. Disse vil politiet analysere nærmere, opplyser påtaleansvarlig Øyvind Rengård i en pressemelding.

Det tok halvannen time fra knivstikkingen fant sted til politimannen ble hentet ut. Noe av årsaken til at politiet ventet var at 62-åringen var registrert med våpen. Men under ransakingen ble det ikke funnet noen skytevåpen.

Les også:– Siktede oppholdt seg i tåregassen i flere timer

DREPT: Polititjenestemann Olav Kildal ble knivstukket og drept i tjeneste onsdag 22. april.  (Foto: Rana Blad)
DREPT: Polititjenestemann Olav Kildal ble knivstukket og drept i tjeneste onsdag 22. april. (Foto: Rana Blad)

– Leiligheten til den drapssiktede 62-åringen er nå ferdig ransaket, og det er ikke funnet noen skytevåpen der, bekrefter Rengård.

TV 2 kunne torsdag fortelle at den siktede var registrert med tre våpen, men at disse kan ha blitt inndratt allerede i 1995 – uten at dette har blitt skikkelig registrert i politiet.

Ikke avhørt

Da 62-åringen ble pågrepet etter å ha forskanset seg i over tolv timer, holdt han en fiskekniv i hånden. Da hadde politiet skutt i alt 13 tåregassgranater mot huset.

Ett av spørsmålene mange stiller seg er hvordan mannen kunne oppholde seg mange timer i en leilighet som var bombardert med tåregass. I tidligere saker har psykoser eller ruspåvirkning vært blant årsakene til dette.

62-åringen ble torsdag siktet for forsettlig drap. Han ville ikke la seg avhøre av politiet i Bodø i går, men nye forsøk på avhør vil gjøres i løpet av fredagen.

Han befinner seg nå Bodø fengsel, og blir framstilt for varetektsfengsling lørdag.

Skal gjennomgå lydlogger

Politiet i Salten har fått tilgang til lydloggene både fra politiets operasjonssentral i Mosjøen og fra AMK-sentralen som nå skal gjennomgås.

En rekke vitner er avhørt i saken, blant dem er den kvinnelige politistudenten som var på stedet da drapet skjedde. Ifølge politiet ga hun en detaljert forklaring som har vært en viktig del av grunnlaget for siktelsen.