ÅSTEDET: Ved denne boligen i Mo i Rana ble politimannen Olav Kildal (58) knivstukket onsdag.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
ÅSTEDET: Ved denne boligen i Mo i Rana ble politimannen Olav Kildal (58) knivstukket onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Lyktes ikke med avhør av drapssiktet

Politiet har ikke klart å avhøre 62-åringen som er siktet for drap på politimannen Olav Kildal.

Den siktede har fortsatt ikke latt seg avhøre, opplyser Salten politidistrikt i en pressemelding.

Kort samtale med psykiater

– Politiet i Salten gjorde det første forsøket på avhør rundt klokka 15.30 torsdag, men det lyktes ikke. Også den påfølgende samtalen med psykiater ble svært kort, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anna Brandal i pressemeldingen.

Den siktede befinner seg på politihuset i Bodø. 62-åringen er siktet for forsettlig drap. Siktelsen har en minstestraff på seks år.

Torsdag har han også snakket med sin forsvarer Finn Ove Smith.

– Hva han har sagt til meg vil jeg helst ikke kommentere, men man har jo fått et bestemt inntrykk av at han bør være gjenstand for en psykiatrisk vurdering. Og det er jo allerede oppnevnt rettspsykiatere for å foreta en slik vurdering, sier Smith til TV 2 Nyhetskanalen.

God forklaring fra kollega

Den 62 år gamle mannen ble pågrepet i morgentimene torsdag. Væpnet politi gikk inn i huset i Mo i Rana der han forskanset seg i boligen hvor den 58 år gamle politimannen Olav Kildal ble stukket ned og drept.

– Politiet har god oversikt over vitner, og har foretatt ni avhør fra i natt og frem til nå. Ett av avhørene er gjort av kollegaen som var på stedet da drapet skjedde. Hun ga en veldig god og detaljert forklaring som har vært en viktig del av grunnlaget for siktelsen, opplyser Brandal.

Krimteknikere fra Salten politidistrikt og Kripos jobber fortsatt på åstedet.

Rutineoppdrag

Sammen med en kvinnelig kollega skulle Kildal frakte en den 62 år gamle psykiatriske pasienten til Helgelandssykehuset i Bodø.

Oppdraget ble betegnet som en rent rutineoppdrag. På vei inn i huset til mannen ble Kildal knivstukket i magen. Han ble erklært død da han ankom sykehuset like etter klokken 18 onsdag kveld.

– Det er jo en ufattelig tragedie for oss at en polititjenestemann som er ute på en helt ordinær jobb blir drept i tjenesten. Det er uforståelig og det er uakseptabelt, sier politidirektør i Politidirektoratet, Ingelin Killengreen, til TV 2 Nyhetskanalen.

Kildal er den 23. politimannen som har mistet livet i tjenesten siden krigen, og den andre på mindre enn to måneder.