PS C klasse stv
PS C klasse stv

Denne Mercedesen blir stjernebillig

Senker prisene - se hva familie-Mercedesen skal koste nå.

Mercedes har kjørt svært aggressiv prispolitikk på sin nye E-klasse. Nå tar de med seg dette grepet også til lillebror C-klasse - og lanserer en startutgave som er priset godt under det vi tidligere har forbundet med denne modellen.

Fra juni i år kommer det nemlig ny innstegsmodell. C 180 CDI sedan fra kr. 349 900 og stasjonsvogn fra kr. 375 000. Det er nesten oppsiktsvekkende gunstig pris for en familiebil med premium-faktor.

Nytt prissegment

- Med en C-Klasse til under 350 000 kroner vil vi møte kunder i et prissegment vi ikke har vært med C-Klasse tidligere, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør for Mercedes-Benz Personbil i Norge i en pressemelding.

C 180 CDI yter 88 kW/120 hk og har et dreiemoment på 300 Nm. Drivstofforbruket ligger på 0,5 l/mil med et CO2-utslipp på 130 g/km (137 g/km for stasjonsvogn) med manuell girkasse.

LES OGSÅ: Denne Volvoen er en prisbombe

Økning i salget

- Vi forventer rundt 20 til 30 prosent økning i salget totalt av C-Klasse som følge av introduksjonen av den nye innstegsmotoren. Dette er tilsvarende andel av det konkurrentene selger av sine minste motorer, sier Danielsen.

Importøren regner med å selge rundt 1200 C-Klasse i år – hvorav minst 300 vil være med den nye 180 CDI-motoren. De regner også med at sedanmodellen vil øke sin andel som følge av den nye prissettingen.

Blir dyrere

I praksis skal du nok slite med å få C 180 CDI stasjonsvogn til under 400 000 kroner. Vi kjenner ikke detaljene på utstyrsnivå ennå, men det er grunn til å vente at dette er temmelig spartansk. For å få en kurant bil - som du også vil kunne få solgt igjen - må du nok derfor påregne å bruke noen titusener ekstra.

I tillegg til de nye innstegsprisene opprettholdes C 200 CDI sedan og stasjonsvogn til kr. 393.000 med Avantgarde utstyrslinje inkludert i prisen.

Billigere SUV. Les mer om innstegs-GLK-en her

Mercedes C200 BlueEfficiency (Foto: Sigmund Bade)
Mercedes C200 BlueEfficiency (Foto: Sigmund Bade)