sjekking
sjekking
sjekking (Foto: Colorbox.com)
sjekking (Foto: Colorbox.com)

Slik får du den du har lyst på!

- Livet handler ikke om andre liker deg eller ei, sier forfatter Henrik Fexeus. Mange tar sjekkingen for alvorlig.

- Jeg var selv single i mange år, og hadde vært i et langt forhold. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre feilene man gjør når man er 18-19 år, forteller den svenske forfatteren Henrik Fexeus.

Han er aktuell med boken «Kunsten å sjekke», der han avslører hvordan du med enkle grep kan få akkurat den du vil ha.

- Alt som står i boken er ting jeg har erfart selv. Men det viktigste er det som ikke står der, ting du tror fungerer, men som er helt feil, sier Fexeus.

Den svenske forfatteren, skuespilleren, programlederen og illusjonisten Henrik Fexeus er ekspert på ikke-verbal kommunikasjon og vet nøyaktig hva som fungerer i tilnærmingen til potensielle kjærester.

Les også: Lær deg kjærlighetskoden

Les også: Utadvendte er mest romantiske

168 tips om hvordan du kan sjekke

fexeusBOK (Foto: Schibsted forlag)
fexeusBOK (Foto: Schibsted forlag)

- Å begynne å gi bort masse ting, som gaver, drinker eller annet er ingen god ide. Da sier du egentlig at du er så uinteressant at du må kjøpe meg, for at jeg skal ville prate med deg.

Da nedverdiger du deg selv.

Det første du må gjøre på et subtilt sett er:

1. Forklar for meg at du ikke er en gal person
2. Forklar at du snart skal gå, sånn at jeg kan fortsette med det jeg holdt på med før du kom. Det gjør deg også mer interessant, at du snart skal forsvinne igjen.
3. Begyn å innlede en samtale

Du har ca 5 sekunder på deg til å gjøre alle de tre punktene, sier Fexeus. Da gjelder det at du bruker kroppspråk, blikk og tonefall, for å klare å signalisere alt dette og for at jeg skal ville prate med deg.

«Kunsten å sjekke» er en oppfølger til boken «Kunsten å lese tanker». Boken henvender seg både til kvinner og menn. Fexeus har samlet 168 konkrete tips til hvordan du kaprer drømmedama/drømmemannen.

Hvordan starte samtalen?

- Still et åpent spørsmål som åpner til samtale. Du få den andre til å begynne å prate om seg selv.

Hvis du får prate om deg selv, da synes du den andre er en veldig hyggelig person å prate med, men kanskje ikke så interessant den andre veien. Det er en veldig viktig nøkkel å få den andre til å prate om seg selv.

I enhver undersøkelse verden over, som handler om hvilke personlighetstrekk som er absolutt mest attraktivt og sexig, er det ikke at man er tilbakeholden, kul eller lekker, det er alltid at man er åpen og glad.

- Vi vil være sammen med mennesker som får oss til å le, sier Fexeus. Da må man også by på seg selv, og det synes mange er skummelt.

Den store feilen

- Den største feilen er at man tar det med for stort alvor, mener Henrik.

Livet handler ikke om du liker meg eller ikke. Det kan ikke være derfor jeg er her, for at du må like meg. Da blir det jo så slitsomt om du ikke gjør det, og da tør jo ikke jeg prate med deg.

Utesteder er det verste stedet som finnes å sjekke opp på, alle andre steder er bedre.

Bakgrunn som tryllekunstner

Henrik Fexeus har gjort stor suksess med TV-programmet Hjärnstorm på SVT. Og mandag denne uken hadde han premiere på et nytt TV-show på den svenske Kunnskapskanalen.