sprinkelseng (Foto: privat)
sprinkelseng (Foto: privat)

- I verste fall kunne datteren min mistet livet

Småbarnsmor fryktet det verste da Brio-seng gikk fra hverandre mens Engelin (1) lå oppi.

- Jeg blir helt kald når jeg tenker på det, sier småbarnsmoren Veronika Espås Pettersen til TV 2 hjelper deg.

Tirsdag kollapset sengen hvor hennes et år gamle datter Engelin lå. Hvordan ulykken skjedde, aner hun ikke, men nå sier Veronika at det er siste gangen hun legger datteren i en sprinkelseng.

- En liten jente på ett år klarer ikke å rive løs sprinklene sånn. Hun lå bare der, sier småbarnsmoren.

Les også: Samtlige barnevogner fikk strykkarakter

Se også: Dusjkabinettet eksploderte over Julia (12)

Se også: Hvilken barneforsikring er best?

Les også: Oliver fikk slått ut tennene da vognen veltet

Les også: - Den nye barnevognen var livsfarlig

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg!

Blir dårlig av synet

Veronika var i rommet ved siden av da hun plutselig hørte at datteren begynte å skrike. Da moren kom inn på rommet hvor sprinkelsengen står, oppdaget hun at flere av sprinklene hadde løsnet i den øverste rammen. En av sprinklene hadde løsnet i underkant.

- I verste fall kunne hun ha mistet livet. Jeg blir dårlig når jeg ser på senga og tenker på hvordan det kunne ha endt, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Veronika sier til TV 2 hjelper deg at de løse sprinklene utgjør kvelningsfare ved at datteren kan sette fast hodet mellom sprinklene.

- Hun er såpass høy at hun også kan få pinnene i munnen når hun står oppreist. Det var en veldig skremmende opplevelse, sier Veronika.

Og hun er ikke den eneste småbarnsmoren som har opplevd at sengen, en Brio Moon Lux, har gått ifra hverandre.

Engangstilfelle?

I mars i fjor opplevde svenske Helena Hansson fra Helsingborg i Sverige det samme. Hennes 10 måneder gamle sønn lå i sprinkelsengen da den kollapset. Helena gikk til det svenske Konsumentverket, som krevde en forklaring fra Brio på hvordan dette kunne skje.

- Et engangstilfelle. Ellers har vi bare gode erfaringer med den her modellen, var svaret fra Brio, ifølge Testfakta.se.

Les mer om dette her.

Ifølge anerkjente Testfakta.se ble Brio Moon Lux testet og godkjent i 2007, men til tross for dette har sengen blitt trukket fra markedet.

Vil ha pengene tilbake

Veronika sier at hun nå kommer til å bruke reisesengen i tiden framover. Hun sier til TV 2 hjelper deg at hun ikke lenger tør å ha datteren i en sprinkelseng. Hun kontaktet derfor butikken hvor hun handlet sengen, Småtroll i Molde, for å heve kjøpet.

- De sa jeg kunne få en ny, tilsvarende Brio-seng, men det er jeg jo ikke interessert i, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Juridisk rådgiver i Forbrukerrådet, Pål Bjønness, understreker at Veronika her åpenbart har krav på pengene sine tilbake.

- Svaret er ja. Uten spørsmål. Selvfølgelig har hun krav på pengene sine tilbake. Det er helt åpenbart, sier Bjønness til TV 2 hjelper deg.

Da TV 2 hjelper deg ringer Småtroll, sier daglig leder Leif Tore Bolsø, at Veronika og han aldri diskuterte at hun ville få pengene tilbake, men sier at de vil betale tilbake kjøpssummen om det er det kunden ønsker.

- Jeg sa til Småtroll at jeg ikke ville ha en ny seng. Jeg sa klart og tydelig at jeg ville ha en tilgodelapp eller pengene tilbake, hevder Veronika.

Bolsø på sin side hevder at tilbakebetaling aldri ble diskutert, men at de vil høre på kundens ønsker.

- Vi har tilbudt henne en ny Brio-seng eller pengene tilbake. Om hun vil ha pengene, så skal hun få det. Vi tar dette alvorlig og vil følge det opp, sier han til TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.

Følg oss på Facebook! Klikk her.